Gemeente Meerssen | Creëer meer landschap in je eigen omgeving

Nieuwsbericht Creëer meer landschap in je eigen omgeving

Gepubliceerd op: 17 november 2023 10:40

aanplantregeling CNME
Dankzij financiële ondersteuning van gemeente Meerssen biedt het CNME (Centrum voor Natuur- en Milieueducatie) een aanplantregeling voor bezitters van huisweides, erven en percelen van gemeente Meerssen. Tegen een kleine financiële bijdrage kun je je eigen leefomgeving landschappelijk verrijken. Met deze aanplantregeling waarborgen we samen het Limburgs landschap in en rondom dorpskernen én stedelijke gebieden met cultuurhistorische waarden. Daarnaast draagt landschappelijke beplanting bij aan een gezonde groene leefomgeving waar mens, plant en dier kunnen samenleven.

Hoe werkt het en welke voorwaarden zijn eraan verbonden?

Kijk voor meer informatie over deze regeling en de voorwaarden die eraan verbonden zijn op www.cnme.nl/aan-de-slag/themas/vergroening-van-de-omgeving/landschappelijke-aanplantregeling.

Wilt u gebruikmaken van de regeling?

Je kunt je aanmelden voor het plantseizoen van 2023-2024 vanaf 20 november 2023. Zolang de subsidie verkrijgbaar is zal je aanvraag in behandeling worden genomen. Nadat e je hebt aangemeld neemt iemand van het CNME contact met je op om een afspraak ter plaatse te maken. Tijdens deze afspraak zal in overleg, op locatie, een beplantingsplan opgesteld worden.