Gemeente Meerssen | Creatieve ideeën voor de speelplekken in Ulestraten: terugblik op de meedenkbijeenkomsten

Nieuwsbericht Creatieve ideeën voor de speelplekken in Ulestraten: terugblik op de meedenkbijeenkomsten

Gepubliceerd op: 28 april 2023 10:40

Meedenken over de speelplekken
Buiten spelen en samen spelen helpt kinderen om lekker in hun vel te zitten. Het is leuk, gezond en goed voor de ontwikkeling. Bovendien dragen speelplekken bij aan de leefbaarheid in de buurt. Ook de gemeente Meerssen vindt het belangrijk dat kinderen voldoende en veilige speelplekken hebben in de wijk. Het realiseren of aanpassen van speelplekken doen we graag samen met de buurt, met de kinderen, met jou!

Ulestraten beet het spits af. Op donderdag 20 april vonden hier een aantal bijeenkomsten plaats om samen met kinderen van de basisschool en omwonenden ideeën uit wisselen over de toekomst en de inrichting van de speelplekken. 

Creatief

Het leerlingenpanel van baissschool de Traingel presenteerde 's middags op heel enthousiaste en creatieve wijze hun ideeën tijdens een bijeenkomst met wethouder Inge Smeets. De ideeën van de kinderen waren heel divers. Het varieerde van een simpele wipkip tot een heuse kartbaan of achtbaan. In de avonduren was het de beurt aan de omwonenden van De Steeg en het Schoolplein. Ook vanuit de 'grote mensen' kwamen allerlei goede suggesties en voorstellen. Genoeg stof om mee aan de slag te gaan!

Bedankt allemaal voor het meedenken! 

Werkgroepjes

De bijeenkomsten hebben ertoe geleid dat er twee werkgroepjes zijn gevormd, die de voorstellen en ideeën verder gaan uitwerken. Vervolgens kunnen de speeltoestellen besteld en geplaatst worden.

Speelplekken in andere kernen

Ook in de andere woonkernen van de gemeente Meerssen gaan we dit soort bijeenkomsten organiseren om met de kinderen en omwonenden van gedachten te wisselen over de speelplekken. Houd onze gemeentelijke media in de gaten voor data en tijdstippen.