Gemeente Meerssen | Corona en subsidies vrijwilligersorganisaties subsidiejaar 2021

Nieuwsbericht Corona en subsidies vrijwilligersorganisaties subsidiejaar 2021

Gepubliceerd op: 05 maart 2021 08:45

subsidies
Kreeg u als vrijwilligersorganisatie een basissubsidie (waardering- stimuleringssubsidie), activiteitensubsidie (eerste helft 2021) of evenementensubsidie toegekend voor 2021? In de beschikking staat dat het subsidiebedrag uiterlijk 1 maart zou worden uitbetaald. Helaas heeft dit enige vertraging opgelopen. We leggen in dit artikel uit hoe dat komt en wat dit voor u als vrijwilligersorganisatie betekent.

Geen terugvordering subsidies 2020 & huurcompensatie gemeenschapshuizen/sportaccommodaties

Het coronavirus houdt onze wereld al sinds maart 2020 in zijn greep. Dat betekent dat vrijwilligersorganisaties helaas weinig of geen activiteiten hebben kunnen organiseren.

Op 10 december besloot de gemeenteraad van Meerssen de toegekende subsidies (basissubsidies, activiteitensubsidies en evenementensubsidies) 2020 NIET terug te vorderen. De verenigingen en vrijwilligersorganisaties mogen hun subsidie houden.

Daarnaast besloot de raad dat gemeenschapshuizen en sportverenigingen die accommodaties huren van de gemeente voor de periode maart t/m december 2020 huurcompensatie ontvangen.

Er werd door de Raad nog geen uitspraak gedaan over subsidiejaar 2021.

Zekerheid over subsidies 2021

Ook in 2021 zijn er nog steeds weinig of geen activiteiten. Wij begrijpen dat het voor vrijwilligersorganisaties belangrijk is óók voor het subsidiejaar 2021 nu al zekerheid te krijgen of zij hun subsidie mogen houden of niet. Daarom hebben we nu al in een vroeg stadium een voorstel naar de raad gestuurd over subsidiejaar 2021. Op donderdag 18 maart neemt de gemeenteraad een beslissing hierover. Dan weten we of de raad de lijn van 2020 doortrekt naar 2021 en vrijwilligersorganisaties ook dit jaar hun subsidies kunnen behouden.

Dat is ook de reden waarom de betaling van de subsidies enige vertraging oploopt. We willen vrijwilligersorganisaties op deze wijze al vroeg in het jaar zekerheid geven over hun subsidie 2021. Wij zullen u uiteraard meteen informeren over het besluit van de gemeenteraad. Bij positieve besluitvorming keren we de toegekende subsidies alsnog uiterlijk 15 april uit.

Meer informatie?

Wij houden u op de hoogte via de gemeentelijke website www.meerssen.nl en onze wekelijkse digitale nieuwsbrief. Bent u nog niet geabonneerd op onze (gratis) nieuwsbrief? Meld u dan u hier aan.

Meer informatie over subsidies vindt u ook op www.meerssen.nl (Regelen & Aanvragen -> Subsidies) of neem contact op met ons gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.