Gemeente Meerssen | Convenant Beschermingsbewind ondertekend

Nieuwsbericht Convenant Beschermingsbewind ondertekend

Gepubliceerd op: 12 april 2023 13:25

Ondertekening convenant
Op 16 maart is het Convenant Beschermingsbewind ondertekend door de gemeente Meerssen, de gemeenten uit het Heuvelland, bewindvoerderskantoren en Kredietbank Limburg. Samen zorgen zij ervoor dat mensen die met grote schulden te maken hebben op de juiste manier geholpen worden.

Wat is bewindvoering?

Als iemand veel schulden heeft en hier niet meer zelf uitkomt, kan het zijn dat hij of zij te maken krijgt met bewindvoering. De rechter beoordeelt dit. Als je onder bewindvoering komt te staan, heb je geen zeggenschap meer over je geldzaken. Je krijgt een vast maandbedrag en voor andere uitgave moet je toestemming vragen. De opgelopen schulden worden vervolgens in termijnen afbetaald. Bewindvoering wordt uitgevoerd door bewindvoeringskantoren en Kredietbank Limburg.

Wat betekent dit convenant?

In het Convenant Beschermingsbewind zijn afspraken gemaakt over wat goede bewindvoering inhoudt. Het convenant is voor het eerst opgesteld in 2018 voor de duur van 4 jaar. Nieuw aan het convenant is dat de Kredietbank Limburg ook als partner ondertekend heeft. Dit convenant is nu verlengd tot 2026. Op deze manier wordt in de gemeente Meerssen op een goede manier gezorgd voor mensen die met grote schulden te maken krijgen.

Foto: Monique Voncken, gemeente Maastricht