Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Contactloos betalen bij de parkeerautomaat

Gepubliceerd op: 14 februari 2019 10:45

Vanaf donderdag 21 februari kunt u bij de parkeerautomaten in Meerssen-centrum ook contactloos betalen. U hoeft alleen nog maar uw betaalpas voor de kaartlezer te houden. Het invoeren van uw pincode is niet meer verplicht. Het is een snelle en gemakkelijker manier van betalen. Daarnaast is het ook nog eens veilig, omdat op deze manier skimming niet meer mogelijk is.

Alleen bij kleine bedragen

Contactloos betalen is alleen voor kleinere bedragen. Er geldt namelijk een maximum bedrag van €25,- per betaling en een limiet bij €50,- voor achtereenvolgens contactloos betalen. Als dit totaalbedrag wordt bereikt, dan vraagt de betaalautomaat om de pincode.  Dit is een veiligheidscheck om misbruik te voorkomen.

Ideaal voor parkeren

Voor parkeren is contactloos betalen een aantrekkelijke betaalmethode. De bedragen die parkeerders betalen per transactie komen zelden boven de € 25,-. Daarnaast hebben mensen vaak haast als ze onderweg zijn en een snelle betaling komt dan goed uit! Bovendien zijn parkeerautomaten meestal onbemand, waardoor veiligheid er extra toe doet.

Verplicht in 2020

Mastercard en Visa stellen verplicht dat betaalterminals vanaf 1 januari 2020 de mogelijkheid bieden om contactloos te betalen. Als gevolg daarvan moeten alle gemeenten in Nederland voor deze datum contactloos betalen op hun parkeerautomaten mogelijk maken.