Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Centrumplan Bunde - Stand van zaken bouwwerkzaamheden project Pletsstraat-Sint Agnesplein

Gepubliceerd op: 15 november 2018 10:20

Centrum Bunde - Project Pletsstraat-Sint Agnesplein
Aan het Sint Agnesplein krijgt het project Pletsstraat-Sint Agnesplein steeds meer vorm. Bouwbedrijf Geelen is druk bezig met de bouwwerkzaamheden. Het bouwplan voor de nieuwe supermarkt en sociale huurappartementen is van de hand van Boosten Rats Architecten uit Maastricht: een combinatie van woningbouw en voorzieningen voor de kern Bunde.

Op de begane grond van het nieuwe gebouw komt een supermarkt en de hoofdentree en bergingen van de huurappartementen. Een voetgangersverbinding zorgt ervoor dat bewoners en bezoekers eenvoudig van het Sint Agnesplein naar de nieuwe parkeerplaats aan de achterzijde kunnen lopen (binnenterrein tussen Pletsstraat en Sint Agnesplein).  Bovenop de supermarkt komen variërend twee of drie verdiepingen huurappartementen van Wonen Meerssen. December vorig jaar werd de omgevingsvergunning verleend. Deze is onlangs onherroepelijk geworden. De bouwwerkzaamheden zullen nog ongeveer 10 maanden duren.

Tweede fase

In het bestemmingsplan zijn nieuwbouwmogelijkheden met een maximale hoogte van 12 meter voorzien langs de Pletsstraat. In opdracht van ontwikkelaar Bemog Projektontwikkeling BV worden de plannen voor deze fase momenteel uitgewerkt. Hiervoor dient nog een omgevingsvergunning te worden aangevraagd. Ook wordt de laatste hand gelegd aan het ontwerp voor de inrichting van het openbare gebied op het binnenterrein met onder andere parkeervoorzieningen.

Informatiebijeenkomst

Bemog Projektontwikkeling B.V. organiseert binnenkort nog een informatiebijeenkomst om de plannen te presenteren voor de tweede fase en het binnenterrein. Deze bijeenkomst vindt plaats als de plannen verder uitgewerkt zijn. Wij kondigen de bijeenkomst aan via onze gemeentelijke website www.meerssen.nl, digitale nieuwsbrief (klik hier om u gratis te abonneren) en weekblad de Geulbode. Direct omwonenden ontvangen een bewonersbrief met uitnodiging.

Contact

De bouwwerkzaamheden kunnen enige overlast met zich meebrengen.De aannemer probeert dit zoveel mogelijk te beperken.

Heeft u vragen of opmerkingen over de bouwwerkzaamheden?
Neem dan contact op met Geelen Vastgoed & Bouw Bouwbedrijf B.V.:
telefoon 0475-591848  I  e-mail: info@geelen.nl

Heeft u vragen over het project?
Neem dan contact op met Bemog Projektontwikkeling B.V.,
telefoon 038-3315899 I  e-mail: zwolle@bemog.nl

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl