Nieuwsbericht CBF-certificaat voor Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa

Publicatiedatum: 20 november 2015 16.20 uur

Het onafhankelijke Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) is een onafhankelijke stichting die toezicht houdt op de inzameling van geld voor goede doelen. Een van de belangrijkste taken van het CBF is het beoordelen van fondsenwervende instellingen waar het het gaat om goed bestuur, duidelijk beleid en correcte bestedingen van geld en materialen aan goede doelen.

CBF-certificaat voor SMHO
Onlangs heeft de Stichting Sociaal-Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO) het CBF-Certificaat toegekend gekregen. De vrijwilligers van SMHO verlenen al meer dan 25 jaar structurele hulp in Oost-Europa, onder meer op sociaal en medisch gebied aan ziekenhuizen, instellingen voor meervoudig gehandicapten, kindertehuizen, scholen en drinkwaterprojecten.

Kledinginzameling
U kent SMHO vast van de vele kledingcontainers die in de gemeente Meerssen staan. De kledingstukken gebruiken de vrijwilligers van SMHO voor allerlei projecten. Zo heeft SMHO in het Roemeense dorp Vatra Moldovitei een plek waar gebruikte kleding wordt verkocht voor een heel schappelijke prijs. Daarmee worden heel wat waardevolle projecten in het dorp gefinancierd, bijvoorbeeld voor jongeren en bejaarden.

Ongetitelde afbeelding, 20-11-2015 16:35:15

Meer weten? Meehelpen?
Wilt u meer weten over SMHO? Wilt u de stichting steunen? Denkt u erover om vrijwilliger bij SMHO te worden? Ga naar de website www.SMHO.nl