Nieuwsbericht Carnavalsoptocht Meerssen afgelast, Bunde en Geulle verplaatst naar dinsdag

Publicatiedatum: 08 februari 2016 11.45 uur

De carnavalsoptocht in de kern Meerssen/Rothem gaat vandaag – carnavalsmaandag - niet door. De carnavalsoptochten van Bunde en Geulle trekken carnavalsdinsdag in plaats van vandaag. Bovendien wordt de route van de optocht in Geulle ingekort. Deze trekt alleen door Geulle-beneden. Alle optochten starten om 13.11 uur. Dit is het resultaat na intensief overleg en informatie van de Veiligheidsregio.

Vanwege de harde wind is het volgens de carnavalsverenigingen na overleg met burgemeester Clermonts-Aretz van Meerssen onverantwoord om de optochten vandaag te laten doorgaan. Er worden zware windstoten verwacht, die met name hogere praalwagens en minder stabiele constructies omver kunnen blazen.

Omdat al eerder bekend was dat het weer niet zou meewerken, heeft op initiatief van de burgemeester al vanaf zaterdag via een speciale optocht-app overleg plaatsgevonden met alle optochtcomite's in Groot-Meerssen.

Na overleg vanochtend met de burgemeester, hebben de optochtcomités vandaag allemaal de eigen verenigingen vanuit het bestuurscentrum telefonisch geïnformeerd over het genomen besluit.

Burgemeester Clermonts-Aretz: "Het was een moeilijk, maar weloverwogen besluit. Er worden tè harde windstoten verwacht. Dan nemen we risico's die we gewoon niet moeten nemen. Dat is verschrikkelijk voor de mensen die zoveel tijd en moeite in hun optochtcreaties hebben gestoken. Maar veiligheid gaat voorop."