Nieuwsbericht Carnavalsoptocht Geulle afgelast, optocht Bunde, kinderoptocht Rothem en Top 111 gaan door

Publicatiedatum: 09 februari 2016 11.30 uur

Vanmiddag beslissing Lichtstoet Geulle
De carnavalsoptocht in Geulle gaat vanmiddag niet door wegens verwachte harde windstoten. Over het doorgaan van de Lichtstoet vanavond in Geulle wordt vanmiddag een beslissing genomen.

Optocht Bunde gaat door
De optocht in Bunde trekt wel vandaag, omdat deze voor 90% uit groepen bestaat zonder hoge wagens. De optocht vertrekt om 13.11 uur.

Vanmiddag kinderoptocht in Rothem
In verband met het aflasten van de optocht gisteren in Meerssen/Rothem, heeft CV de Koeleköpkes vandaag een kinderoptocht ingelast. De kinderoptocht trekt vandaag tussen 13 en 14 uur in Rothem.

Voor alle optochten geldt op advies van de Veiligheidsregio: geen hoge praalwagens boven 2,5 meter.  De optochtcommissies zien erop toe dat alle constructies voor vertrek worden gecontroleerd op windvangende delen en stevigheid.

Top 11 Markt Meerssen gaat door
De Top 111 op de Markt van Meerssen gaat door na extra controle van de brandweer op de stevigheid van de tenten en andere constructies. Aanvang: 14 uur. De organisatie staat in nauw contact met de burgemeester die informatie krijgt van de Veiligheidsregio. De weersvoorspellingen worden ook in de loop van vandaag nauwgezet gevolgd.

Burgemeester Clermonts-Aretz: "Dit wordt een carnaval die we niet snel zullen vergeten".