Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Carnaval in Meerssen: laten we er samen een mooi feest van maken!

Gepubliceerd op: 20 februari 2019 10:45

Carnaval
Van zondag 2 maart tot en met dinsdag 5 maart is het weer carnaval. Drie knotsgekke dagen lang vieren we feest in de gemeente Meerssen. Carnaval is diep verankerd in onze Limburgse cultuur. Iedereen viert dit feest op zijn of haar eigen manier.

Carnaval speelt zich voor een groot deel af in de openlucht. Dit is de charme van het feest, maar dat kan ook overlast betekenen. Het is belangrijk dat we veilig carnaval vieren en dat de overlast binnen de perken blijft.

Ik vraag daarom de medewerking van alle carnavalsvierders!

Afval

Carnaval zorgt voor flink wat afval in de straten. Het opruimen hiervan kost de gemeente veel geld. Help mee om het afval binnen de perken te houden en ruim uw rommel op.

Geluid

Een feest in de open lucht zorgt voor geluidsoverlast. Vier gerust carnaval, maar houd ook rekening met anderen.

Alcohol

Alcohol en carnaval gaan goed samen, maar te veel alcohol kan tot problemen leiden. Met alcohol op stap je natuurlijk niet achter het stuur. Zorg dan voor een BOB. Daar kun je mee thuiskomen. Daarnaast geldt de regel NIX 18: niet roken en niet drinken onder de 18 jaar.

Vrijdag 1 maart Markt Meerssen

In de aanloop naar carnaval zijn er al veel carnavalsactiviteiten. Zo maakt de jeugd het gezellig op de vrijdagavond op de Markt in Meerssen. Vanwege de goede ervaringen van afgelopen jaar sluiten we de Markt af voor verkeer vanaf 20.00 uur en zorgen we voor extra verlichting. Ik vraag iedereen om mee te werken en het gezellig te houden.

Houd rekening met elkaar, dan blijft het een mooi feest!

Wij wensen iedereen een fijne carnaval!

Mirjam Clermonts-Aretz
Burgemeester van Meerssen