Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Carnaval in Meerssen: laten we er samen een mooi feest van maken

Gepubliceerd op: 12 februari 2020 10:50

CarnavalVan zondag 23 februari t/m dinsdag 25 februari is het weer carnaval. Drie knotsgekke dagen lang vieren we feest in de gemeente Meerssen. Carnaval is diep verankerd in onze Limburgse cultuur. Iedereen viert dit feest op zijn of haar eigen manier.

Carnaval speelt zich voor een groot deel af in de open lucht. Het is de charme van het feest, maar dat zorgt ook voor overlast. Het is belangrijk dat we veilig carnaval vieren en dat de overlast binnen de perken blijft. Ik vraag daarom de medewerking van alle carnavalsvierders!

Afval

Carnaval zorgt voor flink wat afval in de straten. Het opruimen hiervan kost de gemeente veel geld. Help mee om het afval binnen de perken te houden en ruim uw rommel op. Dit jaar vragen we speciale aandacht voor confetti in de vorm van aluminium snippers. Dit materiaal is slecht voor het milieu en laat zich slecht opvegen. Het is daarom verboden om aluminium confetti uit te strooien. We vragen om bij voorkeur confetti van papier te gebruiken.

Geluid

Een feest in de open lucht zorgt voor geluidsoverlast. Vier gerust carnaval, maar houd ook rekening met anderen.

Alcohol

Alcohol en carnaval gaan goed samen, maar te veel alcohol kan tot problemen leiden. Met alcohol op stap je natuurlijk niet achter het stuur. Zorg dan voor een BOB. Daar kun je mee thuiskomen. Daarnaast geldt de regel NIX 18: niet roken en niet drinken onder de 18 jaar.

Toiletvoorzieningen Markt

De gemeente zorgt in samenwerking met de TOP 111 voor extra toiletvoorzieningen op de Markt op carnavalsmaandag.

Vrijdag 21 februari Markt Meerssen

In de aanloop naar carnaval zijn er al veel carnavalsactiviteiten. Zo maakt de jeugd het gezellig op de vrijdagavond op de Markt in Meerssen. We zorgen voor toezicht en extra verlichting. Ik vraag iedereen mee te werken en het gezellig te houden.

Houd rekening met elkaar, dan blijft het een mooi feest. Wij wensen iedereen een fijne carnaval!

Mirjam Clermonts-Aretz
Burgemeester van Meerssen