Gemeente Meerssen | Carnaval in Meerssen: laten we er samen een mooi feest van maken

Nieuwsbericht Carnaval in Meerssen: laten we er samen een mooi feest van maken

Gepubliceerd op: 01 februari 2024 10:00

Carnavalsconfetti
Van zondag 11 februari t/m dinsdag 13 februari is het Carnaval. Drie dagen lang vieren we feest in de gemeente Meerssen. Carnaval is diep verankerd in onze Limburgse cultuur. Iedereen viert Vastelaovend op zijn of haar eigen manier.

Carnaval speelt zich voor een groot deel af in de open lucht. Het is de charme van het feest, maar dat zorgt ook voor overlast. Het is belangrijk dat we veilig carnaval vieren en dat de overlast binnen de perken blijft. Ik vraag daarom de medewerking van alle carnavalsvierders!

Afval

Carnaval zorgt voor flink wat afval in de straten. Het opruimen hiervan kost de gemeente veel geld. Help mee om het afval binnen de perken te houden en ruim je rommel op. We vragen speciale aandacht voor confetti in de vorm van aluminium snippers. Dit materiaal is slecht voor het milieu en laat zich slecht opvegen. Het is daarom verboden om aluminium confetti uit te strooien. We vragen om bij voorkeur confetti van papier te gebruiken.

Plastic drinkbekers

De horeca en de organisatoren van evenementen zijn verplicht om kunststof drinkbekers in te zamelen en daarna te recyclen of te hergebruiken. Daarom vragen wij uw medewerking. Gooi geen drinkbekers op de grond, maar lever ze in. Volg de instructies van de horeca of de organisatie.

Geluid

Een feest in de open lucht zorgt voor geluidsoverlast. Vier gerust carnaval, maar houd ook rekening met anderen.

Alcohol

Alcohol en carnaval gaan goed samen, maar te veel alcohol kan tot problemen leiden. Met alcohol op stap je natuurlijk niet achter het stuur. Zorg dan voor een BOB. Daar kun je mee thuiskomen. Daarnaast geldt de regel NIX 18: niet roken en niet drinken onder de 18 jaar.

Toiletvoorzieningen

De gemeente zorgt in samenwerking met de TOP 111 voor extra toiletvoorzieningen op de Markt op carnavalsmaandag. Ook bij de Stip in Meerssen en café de Haverput in de Vliegenstraat Bunde zorgen we voor toiletvoorzieningen op maandag tijdens de optochten.

Houd rekening met elkaar, dan blijft het een mooi feest. Ik wens iedereen een fijne carnaval!

Mirjam Clermonts-Aretz
Burgemeester van Meerssen