Nieuwsbericht Burgemeestersontbijt: Basisschoolleerlingen ontbijten met de burgemeester

Publicatiedatum: 02 november 2017 15.30 uur

Nationaal schoolontbijt
Samen met zo'n 275 burgemeesters uit heel Nederland neemt ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz deel aan het Burgemeestersontbijt tijdens de Week van het Nationaal Schoolontbijt. Doel van deze week is ontbijten weer tot een leuk en leerzaam (en gezond!) feestje maken. Op woensdag 8 november 2017 neemt de burgemeester samen met 21 leerlingen van de groepen 7/8 van basisschool De Lindegaerd uit Rothem plaats aan een gezellig gedekte ontbijttafel in de kantine van het bestuurscentrum. De kinderen nemen zelf een compleet ontbijt mee.

Gezond ontbijten is geen kunst

Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel dat draait om het welzijn en de gezondheid van kinderen. Dit jaar is dat het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat - samen met het Jeugdsportfonds - kinderen uit gezinnen waar minder geld is kunst, cultuur en sport beleven. Die missie past goed bij die van het Nationaal Schoolontbijt om ieder kind gezond te laten ontbijten. Deze editie heeft als motto: "Gezond ontbijten is geen kunst".

Donatie

Ook de Gemeente Meerssen vindt het belangrijk dat elk kind de dag goed begint met een gezond ontbijt. Daarom heeft zij besloten om het Jeugdcultuurfonds een donatie te geven. Deze zal tijdens het ontbijt overhandigd worden.