Gemeente Meerssen | Burgemeester neemt petitie van vrijwilligers van De Ketel in ontvangst

Nieuwsbericht Burgemeester neemt petitie van vrijwilligers van De Ketel in ontvangst

Gepubliceerd op: 26 mei 2023 14:30

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz heeft op donderdag 25 mei als voorzitter van de gemeenteraad en als voorzitter van het college van B&W een petitie in ontvangst genomen, die vraagt om de betaalde kracht bij buurtontmoetingspunt De Ketel in Meerssen te laten blijven. De petitie, die door 400 mensen is ondertekend, werd overhandigd door vrijwilligers en bezoekers van De Ketel. Zij zijn bang dat het buurtontmoetingspunt zonder ondersteuning van de betaalde kracht niet kan voortbestaan. De burgemeester beloofde de petitie onder de aandacht te brengen van zowel de gemeenteraad als het college van B&W. 

Petitie De Ketel

Bij het in ontvangst nemen van de petitie benadrukte de burgemeester dat de vrijwilligers van De Ketel hun eigen kracht niet moeten onderschatten: "Vrijwilligers zijn waardevol voor onze samenleving. Zonder u zou er geen Ketel zijn."     

Het college van B&W heeft eerder laten weten dat het van meet af aan de bedoeling was dat De Ketel - evenals de andere huiskamers en buurtontmoetingspunten binnen de gemeente Meerssen - volledig zou gaan draaien op vrijwilligers.

Eerdere berichtgeving