Gemeente Meerssen | Burgemeester bracht zondagmiddag nog 'n bezoek aan omgeving Sint Josephstraat

Nieuwsbericht Burgemeester bracht zondagmiddag nog 'n bezoek aan omgeving Sint Josephstraat

Gepubliceerd op: 21 februari 2021 15:00

Op zaterdagmiddag 20 februari kreeg een vliegtuig dat was vertrokken van Maastricht Aachen Airport brand in een van de motoren. Daardoor kwam er in Meerssen (omgeving Sint Josephstraat-Weerterbroekplantsoen) een grote hoeveelheid metaalonderdelen naar beneden. De hulpdiensten zijn tot in de avond doende geweest om de vindplaatsen te inventariseren. Ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz was ter plaatse en sprak met omwonenden. Zondagmiddag bracht ze weer een bezoek aan de wijk. Ze sprak wederom met diverse bewoners uit de wijk en stond de pers te woord.

Gewonden

Gisteren meldden we dat er twee lichtgewonden waren. Een de mevrouw die eerst lichte verwondingen leek te hebben, was toch aanvullende medische behandeling noodzakelijk. Zij is een nacht in het ziekenhuis gebleven. Ze is sinds gisteren weer thuis.

Wij wensen de gewonden veel beterschap toe!

Metaaldelen gevonden?

Heeft u nog metaaldelen gevonden of liggen er metaaldelen op uw perceel: laat ze liggen! Geef uw vondst door aan tel. 043-8080006, dan wordt het opgehaald.

Update: dit nummer is dd 22-2-2021 opgeheven: u kunt meldingen doorgeven bij het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043.  

Heeft u schade?

Deze dient u in eerste instantie bij uw verzekering te melden.

Onderzoek

De afdeling Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid Politie onderzoekt het incident met de Boeing 747 bij Maastricht Aachen Airport en bekijkt of er sprake is van verwijtbare schuld. Parallel voert de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een onderzoek uit.