Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Bunde aan de slag met dorpsontwikkelingsplan

Gepubliceerd op: 17 december 2019 09:10

Dorpslab Bunde
Bunde kent veel dorpsfans. Betrokken inwoners die zich inzetten voor een leefbaar Bunde. Samen met hen gaat Dorpslab, in opdracht van de gemeente Meerssen, aan de slag om Bunde klaar te maken voor de inwoners van nu én later. Daarvoor werd samen met enthousiaste en betrokken inwoners, verenigingen en organisaties een aftrap gegeven op 11 december jl.

Bunde is springlevend. Dat blijkt uit de betrokken inwoners, die zich inzetten voor een leefbaar Bunde. Met hen gaat Dorpslab aan de slag. Een groep enthousiaste inwoners uit Bunde gaf hiervoor de aftrap. De aanwezigen waren het allemaal over een ding eens: "Iedereen is welkom in Bunde. Je voelt je hier thuis. Bunde heeft veel voorzieningen, maar het is er nog lekker dorps en vooral veilig".

Samen aan de slag

Er wordt al veel initiatief genomen in Bunde, vanuit onder meer het Buurtnetwerk Bunde, Bunde Beweegt en Bunde Nu Samen. En dat willen we zo houden. Daarvoor gaat Dorpslab samen met inwoners in Bunde een dorpsontwikkelingsplan maken. Iedereen in Bunde kan daar aan meedoen. Er worden dorpsbijeenkomsten georganiseerd om met de inwoners in gesprek te gaan. En de jeugd van de basisschool wordt betrokken. De data en planning volgt nog. Blijf op de hoogte via de speciale projectpagina op deze website (Dorpslab Bunde). Of meld u aan voor de gemeentelijke nieuwsbrief.

Wil je ook meedenken?
Meld je dan bij Elvera Weusten van Dorpslab via elvera@dorpslab.org of tel. 06-51574164. Of neem contact op met Buurtnetwerk Bunde via buurtnetwerk.bunde@gmail.com.

Dorpslab Bunde

Gemeente Meerssen initieert Dorpslab in Bunde. Een pilot om samen te komen tot een dorpsontwikkelingsplan. Dorpslab brengt mensen in Bunde in beweging om samen dromen en ambities voor de toekomst van Bunde te bepalen. Deze worden vertaald in een dorpsontwikkelingsplan én in concrete plannen en innovatieve ideeën, die bijdragen aan de leefomgeving van de inwoners. De pilot loopt van ongeveer januari tot juni 2020. Wanneer de pilot geslaagd is, wordt de aanpak ook in de andere dorpen ingezet om voor ieder dorp te komen tot een dorpsontwikkelingsplan.

Informatie

Meer weten over Dorpslab? Ga naar www.dorpslab.org.