Gemeente Meerssen | Buizenstelsel in kerstsfeer

Nieuwsbericht Buizenstelsel in kerstsfeer

Gepubliceerd op: 20 november 2019 11:25

buizenstelstel
Het gemeentebestuur heeft een bedrag van €10.000,- ter beschikking gesteld aan de Ondernemersvereniging Sfeervol Meerssen (OVSM) om het centrum van de kern Meerssen aantrekkelijk te maken voor winkelend publiek. Dit naar aanleiding van de vele maatregelen in het centrum. De eerste effecten zijn al zichtbaar. Vooral als het donker is.

Maatregelen

De aanleiding voor het bedrag is het forse buizenstelsel in de Beekstraat, het park en de Stationsstraat, de grote pompinstallatie vlak voor de Hema en de verkeerslichten en wegomleidingen in het centrum van Meerssen. Dit zijn allemaal maatregelen die noodzakelijk zijn om een nieuwe ondergrondse loop van de Watervalderbeek te realiseren. Deze maatregelen kunnen leiden tot minder bezoekers van Meerssen en minder omzet voor de ondernemers. Hopelijk helpt een extra impuls om meer mensen naar Meerssen te trekken.

buisverlichting2
Lichtslinger

De eerste actie is dinsdagavond 19 november al ingezet: onder leiding van Edwin Smeets, eigenaar van bloemisterij De Zonnestraal en bestuurslid van de OVSM, werd een lichtslinger rondom het buizenstelsel aangebracht. Dat zorgt voor een prachtig verlicht beeld. Uniek en bijzonder sfeervol. Op die manier worden de immense buizen afgedekt, maar juist benut. Zo maken we van de nood een deugd. Er volgen nog meer acties ter verfraaiing van het centrum.