Nieuwsbericht Buitengewone dag voor buitengewone mensen: Vrijwilligersdag Meerssen 2017 (+ fotoalbum)

Publicatiedatum: 10 juni 2017 16.45 uur

Gemeentebestuur Meerssen zet vrijwilligers in het zonnetje

Samen Doen logo
Op zaterdag 10 juni heeft het gemeentebestuur in samenwerking met vrijwilligersorganisaties de vrijwilligers in de gemeente Meerssen in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de Samen-Doen! Vrijwilligersdag Meerssen, die van 11.30-18.00 uur plaatsvond op het sfeervolle binnenplein van het bestuurscentrum aan de Markt van Meerssen. Ruim 200 mensen hadden zich aangemeld voor een inspirerend programma met infostands, workshops, speeddates en zelfs een wensboom.

Inspiratie & ontmoeting

Na een hartelijk welkom door burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Sociaal Domein Berry van Rijjswijk was er volop gelegenheid om elkaar beter te leren kennen, raakvlakken te ontdekken en ervaringen uit te wisselen. Elke bezoeker maakte dankzij de medewerking van de plaatselijke ondernemers door loting kans op een leuk presentje. Voor alle bezoekers was er koffie en zelfgebakken vlaai van ontmoetingspunt De Ketel. Een DJ zorgde de hele dag door voor muzikale omlijsting. De vrijwilligers aan de bar zorgden de hele dag door voor de nodige verfrissing van de bezoekers.  De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue.

Vrijwilligersprijzen

Belangrijk onderdeel van de dag was de uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2017. Het gemeentebestuur had inwoners en vrijwilligersorganisaties eerder opgeroepen nominaties aan te dragen. De jury bestaande uit de vrijwilligers  van Organisatieteam Samen-Doen!  heeft hieruit drie prijswinnaars geselecteerd, die tegen het einde van de dag werden bekendgemaakt. De vrijwilligersprijzen werden uitgereikt door wethouder Berry van Rijswijk.

De prijswinnaars 2017 zijn:

*Vrijwilligersorganisatie 2017 - G-team SV Meerssen (met een bijzondere vermelding voor Leroy Verhoeven)
*Vrijwilliger 2017  - Jules à Campo (Natuur Historisch Museum / Erfgoedhuis Meerssen)
*Jonge Vrijwilliger 2017 (tot 23 jaar) Tim Rousseau (Scouting Ulestraten)

G-team

Vrijwilligersorganisatie 2017 - G-team SV Meerssen (met een bijzondere vermelding voor Leroy Verhoeven)

Jules á Campo 

Vrijwilliger 2017  - Jules à Campo (Natuur Historisch Museum / Erfgoedhuis Meerssen)

Tim Rousseau

Jonge Vrijwilliger 2017 (tot 23 jaar) Tim Rousseau (Scouting Ulestraten)

Winnaars Vrijwilligersprijzen

Alle winnaars van de vrijwilligersprijzen bij elkaar

Fotoalbum Vrijwilligersdag

Ook de overige genomineerden werden door het gemeentebestuur en de overige aanwezigen van harte gefeliciteerd met hun voordracht vanuit de gemeenschap voor hun grote inzet en betrokkenheid.

De Vrijwilligersdag Meerssen 2017 kwam tot stand op initiatief van de gemeente Meerssen in samenwerking met de vrijwilligersorganisaties, Rabobank Maastricht & Omstreken (sponsoring vrijwilligersprijzen), MTB (sponsoring bloemversiering vrijwilligersdag) plaatselijke ondernemers (sponsoring presentjes deelnemers vrijwilligersdag), Ontmoetingspunt De Ketel, Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV), Stichting Trajekt, Steunpunt Mantelzorg Zuid, Huis voor de Sport, House of Social Media, JOGG Nederland, Jeugdsportfonds, Stichting Leergeld, Jeugdcultuurfonds, Stichting Jarige Job en Radar

Met dank aan de plaatselijke ondernemers voor de sponsoring van de presentjes voor de deelnemers van de vrijwilligersdag:
Drukkerij Maenen bv, Casa Cura breiwinkel, Specialiteitencafetaria De Boekanier, Roos & Co, 't Boetiekske Meerssen, Foto Artica, 't Lingerie'dje, SillyDays, Magazien Damesmode,  HEMA Meerssen, Intertoys Meerssen, Durlinger Meerssen, Melanie Mode, El Vita Young & Trendy Kleding, Vintage for Kids, 't Hûmmèke, Shaggy Meerssen, Wereldwinkel Meerssen, Madame Henriëtte, Rovi Sport, FleurStyling, Kappersgroothandel, Keurslager America, SamSam, Koakpunt, Smores Patisserie & Chocolaterie, Bloemenhuis De Zonnestraal, Michelle & Michel Mode, I Wear Mestrini, Elektro Offermans, Cigo, Bloemenhuis Hebe en Toerkoop Reisbureau Swillens

Fotoalbum Vrijwilligersdag

Vrijwilligers bedankt