Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Brandweer Zuid-Limburg start campagne 'Maak van je roze wolk, geen rookwolk'

Gepubliceerd op: 03 oktober 2018 11:50

Brandpreventie 2018
Oktober staat jaarlijks in het teken van de Nationale Brandpreventieweken. Dit jaar brengt de brandweer brandpreventie extra onder de aandacht bij aanstaande en jonge ouders. Burgemeesters en Brandweer Zuid-Limburg overhandigen ouders van de eerstgeborene in elke gemeente in de maand oktober een 'Brandweerkoffertje' ter ere van de geboorte van hun kind.

Onder de campagnenaam 'Maak van je roze wolk, geen rookwolk' maakt Brandweer Zuid-Limburg een start om te komen tot een brandveilige generatie. Door al te beginnen bij de geboorte van een kind wil de brandweer alle kinderen laten opgroeien in een brandveilige omgeving.

Brandweerkoffertje

Voor jonge ouders is het belangrijk stil te staan bij de veiligheid van hun kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. De brandweer, gemeente en GGD helpen daarbij. De ouders van de eerstgeborene in oktober krijgen een speciaal 'Brandweerkoffertje' met daarin een rookmelder, handige tips en een leuk presentje uitgereikt door de burgemeesters. Alle andere kersverse ouders krijgen in de maand oktober een geboortetasje, met daarin tips en een leuk presentje, uitgereikt door medewerkers van het consultatiebureau. Zo worden ouders geholpen om de brandveiligheid in hun woning te vergroten.

Behoefte aan informatie

De geboorte van een baby verandert je leven. De behoefte aan informatie bij aanstaande en kersverse ouders is groter. Er verandert veel in het dagelijkse leven, waardoor oude gewoontes worden doorbroken en er nieuwe voor in de plaats komen. De kans dat een boodschap over brandveiligheid 'binnenkomt' én leidt tot verandering bij deze doelgroep, is dan ook groter.

Kijk voor meer informatie op de website van de Brandweer.