Gemeente Meerssen | BKB Kunstgroep exposeert op twee locaties in Meerssen

Nieuwsbericht BKB Kunstgroep exposeert op twee locaties in Meerssen

Gepubliceerd op: 02 januari 2023 14:45

Kunstenaar van de week: Toon Alofs
Beeldend kunstenaars uit Meerssen en omgeving laten op dit moment hun werk zien in het Erfgoedhuis aan de Markt in Meerssen en in het pand Hennekens aan de Bundestraat. Deze tentoonstelling is medio december geopend door de wethouder van kunst en cultuur Louk Brongarts. Vanaf januari staat elke week één kunstenaar centraal. Deze week is dat Toon Alofs.

Kunstenaar van de week: Toon Alofs

Toon woont in Ulestraten en heeft 40 jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. In die tijd waren knutselen en prutsen met materialen plezierige bezigheden voor hem. Workshops brachten hem ruim 20 jaar geleden de liefde voor steen en steenhouwen. Hij is - eigenlijk per toeval - later ook met brons begonnen. Deze beide werkvormen zijn nu even belangrijk voor hem en vaak aanvullend. Zijn inspiratie komt dikwijls al doende. Hij haalt zijn bezieling vaak uit verhalen of soms maar een enkel woord. Hij verbeeldt ook gedachten en ideeën op uitnodiging van opdrachtgevers. Dit alles gebeurt op een unieke, eigenwijze wijze.

Voorbeelden hiervan laat Toon u graag zien op zondag 8 januari van 14.00–16.00 uur in het Erfgoedhuis, Markt 38-50 in Meerssen.

Openingstijden exposities

De expositie is geopend van maandag t/m donderdag van 14.00-16.00 uur. Ingang via het naastgelegen gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), Markt 50 Meerssen.

Ander werk van Toon kunt u zien in het pand Hennekens, Bunderstraat 2 in Meerssen. De entree is gratis en u bent van harte welkom!