Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht BinckBank Tour rijdt zaterdag 18 augustus ook door gemeente Meerssen

Gepubliceerd op: 31 juli 2018 11:40

De BinckBank Tour is een WorldTour-wedstrijd voor beroepsrenners, die van 13 t/m 19 augustus a.s. wordt verreden met drie etappes in Nederland en vier etappes in België.

Zaterdag 18 augustus ook door Meerssen

BinckbankTour 2017
De grootste etappewedstrijd van de lage landen kent op zaterdag 18 augustus een rit in het Zuid-Limburgse land. De start van de 6e etappe is om 12.00 uur in het Belgische Riemst-Vroenhoven. Na 35 km wedstrijd wordt in Withuis de grens gepasseerd en volgt een typische Limburgse rit. De finish is om ca. 16.30 uur op het mooie Tom Dumoulin Bike Park in Sittard, gelegen direct naast het Fortuna Stadion. Aan de start komen veel renners die enkele weken geleden nog actief waren in de Tour de France of de Giro d'Italia en daarom zullen L1, NOS Studio Sport, Eurosport en de Belgische sportzender Sporza de wedstrijd live uitzenden.

In de vroege middaguren rond 13.30 uur passeert het peloton de gemeente Meerssen. Komend vanuit Maastricht over de Ambyerweg-Noord zal na het viaduct over de A79 en de Nieuwe Limmelderweg om ca. 14.00 uur Rothem worden bereikt om dan via de Maastrichterweg naar Meerssen te rijden. Daar rijdt het peloton (via de route Kruisberg-Tunnelweg) naar de Vliegveldweg naast de A2 voor de klim naar boven om dan via de Nieuwe Vliekerweg richting Ulestraten te rijden. Via Vliek, St. Catharinastraat en Humcoven gaat het terug naar Meerssen. Daar wacht de renners een nieuwe beklimming via Op de Beukel, Lange Raarberg en Raar richting Groot Haasdal. Om ca. 14.15 uur heeft de ca. 170 renners, ca. 60 auto's en ca. 50 motoren tellende karavaan dan de gemeente Meerssen weer verlaten.

Bewoners aan genoemde wegen worden verzocht hun auto's niet langs de weg te parkeren en rekening te houden met een oponthoud van enkele minuten.

Route BinckBank Tour 2018

Foto BinckBank Tour 2017: Cor Vos