Nieuwsbericht BinckBank Tour ook weer door Meerssen

Publicatiedatum: 17 juli 2017 11.35 uur

Binck bank tour
Van 7 t/m 13 augustus wordt weer de BinckBank Tour (voorheen: Eneco Tour) verreden: een WorldTour-wedstrijd voor beroepsrenners. Tijdens de Binckbank Tour vinden drie etappes in Nederland en 4 etappes in België plaats. Op vrijdag 11 augustus gaat de rit door het Zuid-Limburgse land. De start van deze 5e etappe is om 12.30 uur op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. De finish is omstreeks 16.30 uur ook op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard (direct naast het Fortuna Stadion). Aan de start komen veel renners die in de Tour de France rijden.

Ook door de gemeente Meerssen

In de vroege middaguren van vrijdag 11 augustus zal het peloton ook de gemeente Meerssen passeren. Omstreeks 14.00 uur komt de karavaan Meerssen binnen. Komend vanuit Maastricht (Ambyerweg-Noord) rijden de renners over het viaduct over de A79, de Nieuwe Limmelderweg en Ambyerweg naar Rothem. Via de Maastrichterweg starten ze aan de klim van de Vliegveldweg langs de A2. Via de Nieuwe Vliekerweg koersen ze vervolgens richting Ulestraten. Via Vliek, Sint Catharinastraat en Humcoven gaat het dan terug richting Meerssen. Daar wacht de wielrenners een nieuwe beklimming via Op de Beukel, Lange Raarberg en Raar richting Groot Haasdal. Om ca. 14.15 uur hebben de ca. 170 renners, 60 volgauto's en 50 motoren tellende karavaan dan de gemeente Meerssen weer verlaten.

Oproep aan bewoners langs de route

Bewoners aan genoemde wegen worden verzocht hun auto's niet langs de weg te parkeren en rekening te houden met een oponthoud van enkele minuten.