Nieuwsbericht Bij het PMD-afval mag alléén: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons

Publicatiedatum: 11 oktober 2016 11.45 uur

PMD
Een keer in de twee weken wordt in de gemeente Meerssen het PMD-afval ingezameld: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Helaas wordt steeds vaker ander afval in de doorzichtige (PMD)zak gestopt. Hierdoor raakt het afval erg vervuild.

Alléén plastic verpakkingsmaterialen

Bij het inzamelen van PMD-afval gaat het niet om plastic afval, maar plastic verpakkingsmaterialen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Het gaat uitsluitend om verpakkingen die bedoeld zijn voor huishoudelijk gebruik.

De laatste tijd treft de inzameldienst vanalles aan: van speeltoestellen, sierpotten, tuintafels, rolgordijnen, grote jerrycans, prullenbakken, piepschuimblokken, tot zwembadjes zelfs met pomp, vijver- en afdekzeilen, (bouw)emmers en metselkuipen. Deze horen dus niet bij het PMD-afval!

Plastic emmers en plastic cans

Plastic emmers en plastic cans mag u bij het PMD-afval aanbieden als ze maximaal een volume hebben van 5 liter. Grotere emmers en cans en andere voorwerpen van kunststof kunt u bij het milieupark aanleveren of in geval van (tuin)speelgoed kan misschien het Kringloopcentrum een goed alternatief zijn. Gebruik uitsluitend de doorzichtige PMD-zakken!

Zakken met 'verkeerd' afval worden niet meer meegenomen

Doorzichtige afvalzakken waarin afval zit dat er niet in thuishoort, worden door onze afvalverwerker geweigerd en kosten de gemeente - en dus ook u als inwoner - extra geld. We hebben nu dan ook met de inzameldienst afgesproken dat zij afvalzakken waarin 'verkeerd' afval zit niet meer meenemen! Let dus goed op wat u in de doorzichtige zak stopt.

Weet u het niet zeker?

Wat u wel en niet in de doorzichtige PMD-afvalzak mag stoppen, kunt u vinden in de afvalwijzer op deze website.  Of kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC).