Nieuwsbericht Bij het PMD-afval mag alléén: plastic verpakkingen, metaal (blik) en drankenkartons

Publicatiedatum: 22 september 2016 15.25 uur

Plastic verpakkingen
Een keer in de twee weken wordt in de gemeente Meerssen het PMD-afval ingezameld: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Helaas wordt steeds vaker ander afval in de doorzichtige (plastic heroes)zak gestopt. Hierdoor is het afval erg vervuild. We treffen vanalles aan: van (delen van) tuinstoelen, lamellen, piepschuim, bouwplastic, vijverzeil, autovelgdoppen tot tandenborstels en speelgoed. Dit hoort niet bij het PMD-afval!

Alléén plastic verpakkingsmaterialen

Bij het inzamelen van PMD-afval gaat het niet om plastic afval, maar plastic verpakkingsmaterialen, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons. Alle andere plastic en metaal kunt u (deels gratis) naar het milieupark brengen of in de restzak stoppen.

Zakken met 'verkeerd' afval worden niet meer meegenomen

Doorzichtige afvalzakken waarin afval zit dat er niet in thuishoort, worden door onze afvoerder geweigerd en kosten de gemeente - en dus ook u als inwoner - extra geld. We hebben nu dan ook met de inzameldienst afgesproken dat zij afvalzakken waarin 'verkeerd' afval zit niet meer meenemen! Let dus goed op wat u in de doorzichtige zak stopt.

Weet u het niet zeker?

Wat u wel en niet in de doorzichtige PMD-afvalzak mag stoppen, kunt u vinden in de afvalwijzer op deze website.  Of kijk op www.afvalscheidingswijzer.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC).

Metalen verpakkingen

drankenkartons