Nieuwsbericht Bied jij die helpende hand en dat luisterend oor? Vrijwilligers gezocht voor ziekenbegeleiding

Publicatiedatum: 06 maart 2018 08.35 uur

Steunpunt Mantelzorg - ziekenzorg
Soms kunnen mensen niet zonder hulp naar een arts. Wanneer iemand slecht ter been is bijvoorbeeld, wanneer er sprake is van een gehoorprobleem of bij beginnende vergeetachtigheid. Als er in de eigen omgeving niemand is die mee kan gaan, zijn onze vrijwilligers er voor deze mensen. Voor dit team Ziekenbegeleiding zijn we dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Je begeleidt de hulpvrager vanaf zijn/haar woonadres naar de arts met vervoer dat door deze persoon is geregeld. Soms treffen jullie elkaar in de hal van het ziekenhuis. Er zijn mensen die het prettig vinden als je bij het bezoek aan de arts aanwezig bent. Na het bezoek ga je weer samen naar het huis van de hulpvrager.

Het gaat om vrijwilligerswerk dat niet structureel is, je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Je ontvangt een vergoeding en bent ten tijde van het werk verzekerd. Daarnaast biedt het steunpunt je een interessante omgeving, je wordt gekoppeld aan een coach en kunt gebruikmaken van een interessant scholingsaanbod en leuke activiteiten.

Interesse?

Spreekt deze vrijwillige functie jou aan? Wil je graag vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met Marlies Maas, Annemarie Barmentlo of Sonja Stevens, de coördinatoren intensieve vrijwilligerszorg van Steunpunt Mantelzorg Zuid. Je kunt hen bereiken per telefoon (043-3215046) of per e-mail (info@mantelzorgzuid.nl). Meer informatie over onze organisatie vind je op www.mantelzorgzuid.nl.

Steunpunt Mantelzorg