Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Bibliotheek Meerssen maandag 20 augustus open op nieuwe locatie

Gepubliceerd op: 14 augustus 2018 13:45

Op maandag 20 augustus 2018 opent Bibliotheek Meerssen de deuren op de nieuwe locatie in Kindcentrum De Wereldster, Pastoor Dominicus Hexstraat 16a in Meerssen (naast gemeenschapshuis De Stip). De medewerkers van de bibliotheek zorgen in de eerste weken na de opening voor een warm welkom met een lekker bakje koffie of thee met iets lekkers. Ook kinderen worden feestelijk begroet!  

De officiële opening van de bibliotheek en Kindcentrum De Wereldster volgt op vrijdag 12 oktober. U leest hier straks meer over op deze website.  

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in de bibliotheek: leden en niet-leden. De nieuwe bibliotheek biedt genoeg ruimte om te lezen, leren, werken of te ontspannen met een tijdschrift aan de leestafel. Ook kopiëren, printen en scannen behoren tot de mogelijkheden. Loop ook eens binnen!

Ruimere openingstijden

De nieuwe bibliotheek kent ruimere openingstijden en is voortaan van maandag t/m vrijdag (m.u.v. dinsdag) geopend van 10.00-17.30 uur (zonder middagsluiting). Op zaterdag is de bieb voortaan ook langer open, namelijk van 10.00-15.00 uur. Om de ruimere openingstijden mogelijk te maken, zijn maandag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur zelfservice-uren. Dit houdt in dat u als bezoeker zelf uw weg zoekt en gebruik maakt van alle faciliteiten. Vanaf 13.00 uur kunt u met al uw vragen terecht bij het infopunt.

Bereikbaarheid

Op maandag 20 augustus is de bibliotheek klaar, maar buiten wordt dan nog hard gewerkt om alles in orde te maken. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. De herinrichtingswerkzaamheden duren naar verwachting tot eind september. In augustus-september is o.a. de Pastoor Dom. Hexstraat tussen de Pastoor N. Creftenstraat en de Charles Eijckstraat nog niet toegankelijk voor auto- en fietsverkeer. Om het verkeer in goede banen te leiden, is er een tijdelijk verkeersplan.

Digitale ondersteuning

Bibliotheek Meerssen is een bibliotheek met een maatschappelijke rol. Bibliotheek Meerssen stimuleert en ondersteunt de persoonlijke ontwikkeling van inwoners. Vanaf 20 augustus start de bieb weer met de basiscursus computergebruik Klik & Tik. Heeft u geen of nauwelijks ervaring met de computer en wilt u graag meer met de computer doen? Kom dan onder begeleiding oefenen. Klik & Tik is een oefenprogramma dat begint bij het begin. U leert typen, e-mailen en gaat het internet op. En dan gaat u stap voor stap in uw eigen tempo verder.

Vanaf 20 augustus zijn er wekelijks gratis oefenmomenten op:

  • maandagmiddag | 14.00-15.00 uur
  • woensdagmiddag | 13.00-14.00 uur
  • donderdagochtend | 10.00-11.00 uor of 11.30-12.30 uur

De cursus is gratis. Interesse? U kunt zich aanmelden via telefoon 043-364 24 11 of info@bibliotheekmeerssen.nl. Of kom vanaf 20 augustus naar de nieuwe bieb voor informatie en aanmelden.

Digicafé

Daarnaast kunt u met al uw vragen over de computer, e-reader, telefoon, tablet, iPad en de toepassingen ervan terecht in het Digicafé. Hier worden uw vragen beantwoord en wordt samen gezocht naar een oplossing. Een gratis bezoek aan het Digicafé in Bibliotheek Meerssen is alleen mogelijk op afspraak. Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur. 

Taalondersteuning

Beter Nederlands leren? Kom dan naar het Taalcafé in Bibliotheek Meerssen. In het Taalcafé drinkt u een kopje koffie en oefent u de Nederlandse taal. U voert een gesprek, leest de krant, schrijft korte zinnen of doet een taalspel. Het Taalcafé is altijd heel gezellig. U leert nieuwe mensen kennen en bent op een leuke en ontspannen manier met taal bezig. Iedereen is welkom. Het Taalcafé is gratis en inschrijven is niet nodig. Elke vrijdag van 15.00 tot 17.00 uur.

Boeken-uitleentermijn

De bibliotheek gaat een weekje later open dan gepland. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw boeken: de uitleentermijn wordt automatisch verlengd van 13 augustus naar 27 augustus. U heeft dus ruim de tijd om alsnog uw boeken in te leveren. Daarnaast kunt u ook nu al uw boeken inleveren bij de boekenbrievenbus bij de nieuwe bibliotheek in het Kindcentrum. Verlengen en reserveren kan natuurlijk ook gewoon via de Bibliotheek Wise-app. Problemen met de Wise-app? Verwijderen en even opnieuw installeren.

www.bibliotheekmeerssen.nl