Nieuwsbericht Bibliotheek Meerssen deelt Donald Ducks uit bij Stichting Ruggesteun

Publicatiedatum: 03 april 2018 09.15 uur

Bibliotheek
Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier.

Gezinnen met kinderen die gebruik maken van Stichting Ruggesteun in Meerssen kregen afgelopen week speciaal voor Pasen een gratis Donald Duck pocket! Met de actie, een samenwerking van Bibliotheek Meerssen en Cubiss, gaf de bibliotheek de kinderen een leuk én nuttig extraatje cadeau.

Armoede en laaggeletterdheid gaan vaak hand in hand. Uit onderzoek blijkt dat 37% van de laaggeletterden behoort tot de laagste inkomensgroep en dat zij relatief vaak arm zijn. Door de Donald Duck te verspreiden via Stichting Ruggesteun worden veel kinderen en ouders bereikt die mogelijk een taalachterstand hebben. Strips lezen is goed voor de woordenschat en het bevordert leesplezier.

De actie is onderdeel van een groter initiatief van Cubiss in Limburg en Noord-Brabant. Cubiss versterkt de bibliotheken bij hun activiteiten ter voorkoming en vermindering van laaggeletterdheid en ter versterking van basisvaardigheden in Limburg. Yvonne van den Berg (projectleider Versterken taalvaardigheid bij Cubiss) licht toe: "We weten dat kinderen die opgroeien met laagtaalvaardige ouders het risico lopen om zelf laaggeletterd te worden. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen. Door het verspreiden van deze Donald Ducks geven we iets extra's aan kinderen die het niet breed hebben. En hopelijk bevalt de Donald Duck zo goed, dat de kinderen naar de bibliotheek komen om hem met het gratis jeugdabonnement te lenen."

Bibliotheek Meerssen vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen ervan op de hoogte zijn dat de bibliotheek veel meer doet dan boeken uitlenen. Bibliotheek Meerssen verzorgt het hele jaar door diverse (ondersteunende) activiteiten voor kinderen én ouders waarvan de meeste kinderactiviteiten gratis zijn. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.

De actie wordt in Limburg mogelijk gemaakt door de provincie Limburg.