Nieuwsbericht Bezoek aan bouwterrein Kindcentrum De Wereldster

Publicatiedatum: 23 november 2017 11.20 uur

Meerssen krijgt een nieuw Kindcentrum, dat naast onderwijs ook peuterspeelzaalwerk en buitenschoolse opvang gaat bieden. Daarnaast komt er ook een volwaardige openbare bibliotheek in het pand. Het Kindcentrum komt te liggen aan de Pastoor Dom. Hexstraat bij het gebouw van de basisschool Op 't Hwagveld. De bestaande locatie wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid met nieuwbouw op het naastgelegen terrein. Het nieuwe Kindcentrum krijgt de naam De Wereldster. De bibliotheek gaat werken onder haar eigen naam Bibliotheek Meerssen.

Kindcentrum - bezoek bouwterrein

Bezoek aan de bouw

Op dinsdag 21 november bracht wethouder Onderwijs Berry van Rijswijk samen met de toekomstige leerkrachten en directrice van De Wereldster een kijkje op de bouw. De uitvoerder van bouwbedrijf Pellikaan Patrick Hübner gaf een rondleiding. Hij legde uit wat er tot nu toe allemaal gedaan is en hoe het gebouw er straks uit komt te zien.

Tijdens de rondleiding klonken klanken van verbazing van o.a. de leerkrachten van Op 't Hwagveld. Zoals u op de foto's kunt, is het bestaande gebouw al flink onder handen genomen.

Kindcentrum - bezoek aan bouwterrein

Het proces

Het gebouw wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Op korte termijn starten we ook met de herinrichting van de omgeving rondom het gebouw. Naar verwachting is de buitenomgeving ook in het voorjaar 2018 klaar.

Informatie

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl. Op donderdag 23 november is ook weer een nieuwsbrief Kindcentrum Meerssen verschenen. Meer informatie vindt u ook op www.kindcentrummeerssen.nl.

Kindcentrum - bezoek Kindcentrum