Gemeente Meerssen | Beweeg Bewust van start in Bunde

Nieuwsbericht Beweeg Bewust van start in Bunde

Gepubliceerd op: 17 juni 2021 11:05

Vandaag is de eerste patiënt van Huisartsenpraktijk Bunde gestart met Beweeg Bewust. Beweeg Bewust is een beweeginterventie waarbij een deelnemer gedurende een jaar begeleiding krijgt op weg naar duurzaam bewegen. Hierbij wordt op basis van de persoonlijke (gezondheid)situatie en fysieke gesteldheid gekeken welke vorm van sport en bewegen het beste bij de deelnemer past.

Beweeg bewust

Huisartsenpraktijk Bunde en het Centrum voor Fysiotherapie en Medische Fitness zijn de eerste partijen in de gemeente die als partner zijn aangesloten. De ambitie is om in heel de gemeente Meerssen een keten te creëren, waardoor iedere inactieve burger, na doorverwijzing, kan deelnemen aan Beweeg Bewust.

De inzet van Beweeg Bewust draagt bij aan de missie van de Gemeente Meerssen, namelijk: alle inwoners van Meerssen, jong en oud met en zonder beperking, een kans geven op een gezonde en vitale leefstijl.

Beweeg Bewust is een beweeginterventie ontwikkeld door Maastricht Sport in samenwerking met medische specialisten. Beweeg Bewust wordt aangejaagd door Bunde Beweegt, een samenwerkingsverband van verenigingen en organisaties uit Bunde op het gebied van sport en cultuur.

Meer informatie

Meer informatie over Beweeg Bewust vindt u op de pagina van Meerssen Beweegt