Gemeente Meerssen | Bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen

Nieuwsbericht Bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen

Gepubliceerd op: 27 maart 2024 09:30

Bevolkingsonderzoek
Bevolkingsonderzoek Nederland start medio april 2024 met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Meerssen. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in het postcodegebied 6231, 6235, 6237, 6241 en 6243 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een onderzoekscentrum op de parkeerplaats naast gemeenschapshuis De Stip aan de Pastoor Dominicus Hexstraat 10, 6231 HG Meerssen.

Veel voorkomende vorm van kanker

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.

Bevolkingsonderzoek

Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Gelijk aanbod
Het bevolkingsonderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.

Meer informatie
Voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op onze website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via 088 – 00 01388.