Nieuwsbericht Bent u ondernemer, bewoner of eigenaar in Buitengoed Geul & Maas?

Publicatiedatum: 28 mei 2018 11.30 uur

Buitengoed Geul & Maas - logo
Buitengoed Geul & Maas strekt zich uit over de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht. Het schitterende buitengoed reikt van het prachtige Schin op Geul via de schitterende natuur van Meerssen tot aan het rustieke Borgharen. Het gebied kenmerkt zich door diverse rivierdalen van de wateren die er stromen: het Geuldal, de Watervalderbeek, de Kanjel & Gelei en de Maas. In Buitengoed Geul & Maas liggen tientallen landgoederen, molens en hoeves. Landgoederen komen tot bloei, fiets- en wandelroutes zijn er verknoopt, het frisse groen reikt zover het oog kan kijken. Het is een schitterende plek om wandelend of op de fiets te genieten van rust, ruimte, natuur en cultuur-historisch erfgoed. Bijzondere horecagelegenheden bieden alle gelegenheid voor heerlijke tussenstops. Ook in de binnen en om het buitengoed gelegen dorpen en stad maastricht is er allerlei moois te ontdekken en te beleven.   
 

Open Monumentendagen

Zo zijn er op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn er weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. Dit jaar is het thema 'In Europa', want 2018 is door de Europese Commissie uitgeroepen tot 'Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed'. Tijdens de Open Monumentendagen kunnen bezoekers kennismaken met het vele moois in Buitengoed Geul & Maas. Voor aansluiting bij het thema 'In erfgoed' hoeven we niet ver te zoeken. Het Verdrag van Meerssen dat in 870 werd getekend door de nazaten van Karel de Grote stond aan de basis van het Europa zoals we dat tegenwoordig nog steeds kennen. Pakweg 1000 jaar later heeft het Verdrag van Maastricht (1992) een belangrijke nieuwe impuls gegeven aan de verdere toekomst van ons continent.

Bent u ondernemer, bewoner of eigenaar in Buitengoed Geul & Maas?

Heeft u ook iets met Europa? Doe mee en samen maken we er een mooi programma van om Buitengoed Geul & Maas te promoten tijdens de Open Monumentendagen 2018.

Meedoen? Meer weten?

Belangstellenden kunnen zich melden bij Judith Mesterom van Villa Kruisdonk. E- mail: j.theunissen@prm.nl. Tel. 043-3655899.

http://www.buitengoedgeulmaas.nl

https://www.vvvzuidlimburg.nl/omgeving/buitengoed-geul-maas/

  

Buitengoed Geul & Maas - OMD