Nieuwsbericht Bent u al aangemeld voor Burgernet?

Publicatiedatum: 12 februari 2016 09.45 uur

Burgernet

Burgernet is een uniek samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Door middel van Burgernet kunt u een bijdrage leveren aan de veiligheid in uw eigen buurt. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de kans dat een verdacht of vermist persoon wordt opgespoord.

Hoe werkt Burgernet?

Bij een overval, diefstal, inbraak, aanrijding of vermiste persoon kan vanuit de politiemeldkamer een Burgernetactie worden opgestart. Bent u deelnemer aan Burgernet en woont of werkt u in betreffend gebied, dan ontvangt u een gesproken bericht of een SMS-bericht op uw (mobiele) telefoon. In dit bericht leest u wat er aan de hand is en wordt u bijvoorbeeld gevraagd uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Als u naar aanleiding hiervan iets ziet, kunt u rechtstreeks met de politiemeldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer tel. 0800-0011. Op die manier helpt u bij de opsporing en levert u een bijdrage aan een veilige leefomgeving. In sommige gemeenten maakt Burgernet ook gebruik van e-mail om u te informeren over een verdachte of onveilige situatie of om te vragen of u iets gezien heeft in uw buurt.

Meld u aan!

In de gemeente Meerssen hebben zich inmiddels 2188 inwoners aangemeld bij Burgernet (aantal inwoners = 19.250). Dat is een percentage van maar liefst 11,4%! Bent u nog niet aangemeld? Doe dit dan alsnog via www.burgernet.nl.

Zo werken we samen aan een veilige buurt!