Nieuwsbericht Beleef de Via Belgica tijdens de Nationale Romeinenweek

Publicatiedatum: 17 april 2018 12.30 uur

Beleef de Via Belgica
Van 28 april t/m 6 mei staat Nederland een week lang in het teken van het Romeinse verleden. In Zuid-Limburg vinden rond de Via Belgica diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Voor het eerst wordt dit jaar een samenhangend programma gepresenteerd door de Vrienden van Via Belgica.

Het programma tijdens de Romeinenweek is zeer divers. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een Romeinse soldaat tijdens een marskamp in Landgraaf, proef Romeinse lekkernijen tijdens een kookworkshop bij Villa de Proosdij in Klimmen, Geniet van een badhuisdag bij het Thermenmuseum in Heerlen of wandel langs Romeinse opgravingen in Maastricht.

Een week lang vinden activiteiten plaats op de Via Belgica-route van Rimburg tot Maastricht. Kijk voor het complete programma op www.romeinenweek.nl en vind jouw weg!

2000 jaar terug in de tijd

De naam Via Belgica is in de twintigste eeuw gegeven aan een 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan, die dwars door Zuid-Limburg liep en de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. De weg zelf is niet meer zichtbaar, maar haar betekenis werkt door tot in het heden.

Vrienden van Via Belgica

Het Romeinse verleden in Zuid-Limburg wordt nu nog beter zichtbaar en beleefbaar dankzij het project 'Via Belgica, vind jouw weg'. Niet alleen de provincie en gemeenten slaan de handen ineen. Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met de Vrienden van Via Belgica. Dit netwerk van ondernemers, culturele spelers en vrijwilligers kent inmiddels ruim tweehonderd deelnemers. Gezamenlijk wordt een inspirerend aanbod ontwikkeld aan producten, routes en activiteiten. Vanaf 25 april is dit aanbod te vinden op de geheel vernieuwde website www.viabelgica.nl.

Programma