Gemeente Meerssen | Beleef de Dag van het Water op zondag 30 juni in Valkenburg

Nieuwsbericht Beleef de Dag van het Water op zondag 30 juni in Valkenburg

Gepubliceerd op: 24 juni 2024 13:10

Dag van het Water
Op zondag 30 juni 2024 vindt de 'Dag van het Water' plaats in Valkenburg. Deze dag staat volledig in het teken van de gezamenlijke opgave om Limburg beter voor te bereiden op en te beschermen tegen wateroverlast.

Door de klimaatverandering worden hevige regenbuien steeds frequenter en intenser. De overheden in Limburg bundelen hun krachten om maatregelen te ontwikkelen en te implementeren die wateroverlast kunnen verminderen. Tijdens de Dag van het Water komen bezoekers meer te weten over deze maatregelen en hun werking.

De opgave om Limburg beter te beschermen tegen wateroverlast, vraagt niet alleen om gezamenlijke inzet van overheden en experts, maar ook om weerbaarheid van onze inwoners. We moeten zelf ook voorbereid zijn op de onvoorspelbaarheid van klimaatveranderingen en zelf weerbaar worden. Tijdens de Dag van het Water kunnen bezoekers tips en informatie krijgen over wat ze zelf kunnen doen.

Activiteiten

De Dag van het Water biedt een breed scala aan activiteiten en informatie, waaronder:

  • Informatiemarkt: stands met info over de overheidsmaatregelen om wateroverlast tegen te gaan, innovatieve waterkerende producten en info over de pilot voor woningscans in Limburg.
  • Lezing: "Klimaatverandering en de gevolgen voor onze watersystemen" door Nathalie Asselman, adviseur Waterveiligheid bij Deltares (tijdstip: 15.00 uur).
  • Demonstraties: doorlopend demonstraties van mobiele waterkeringen, ontmoetingen met Waterklaar coaches voor tips over het opvangen van regenwater en demonstraties van de Watertafel Limburg over maatregelen voor waterbeheer.
  • Kinderactiviteiten: Schminken, knutselworkshops, dijken bouwen, waterproefjes, en educatieve activiteiten waaronder toiletjuffrouw Charlotte.

Praktische informatie

Wij hopen je te verwelkomen op deze leerzame en inspirerende dag.