Gemeente Meerssen | Basisschool Ondersteboven plant Limburgse haag

Nieuwsbericht Basisschool Ondersteboven plant Limburgse haag

Gepubliceerd op: 23 november 2022 15:50

Boomplantdag 2022
Op woensdag 23 november hebben 15 enthousiaste kinderen van BS Ondersteboven een gemengde Limburgse haag aangeplant langs de Geulderlei in Geulle aan de Maas. Wethouder Molling heeft de kinderen geholpen. In de pauze hebben de leerlingen en lekkere (lokale) appel gekregen en na afloop ter herinnering een mooie liniaal. In totaal zijn er 1625 plantjes geplant.

Over Nationale Boomfeestdag

Nationale Boomfeestdag is dé dag waarbij kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip krijgen voor bomen. Door middel van natuureducatie beleven ze de wondere wereld van bomen, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun boompje hieraan bij te dragen. Ook in de gemeente Meerssen!

Haag met een rijke geschiedenis

Dit initiatief is een samenwerking tussen de gemeente Meerssen en CNME. De gemeente is zeer verheugd dat de leerlingen van BS Ondersteboven gaan helpen bij het planten van circa 1600 planten die een mooie gemengde Limburgse haag gaan vormen. Kinderen hebben immers de toekomst. Door het aanplanten van de haag brengen we weer meer variatie terug in het landschap. Niet alleen zorgt de haag voor een afscheiding. In de haag vinden allerlei vogels, insecten, zoogdieren en reptielen een plek. Hagen kennen een lange geschiedenis in het Limburgse landschap en staan symbool voor de behoefte van de mens om zijn eigen stukje land af te scheiden van dat van anderen.