Nieuwsbericht Basisschool Ondersteboven maakt Geulle bij- en vlindervriendelijk

Publicatiedatum: 15 juni 2018 09.35 uur

Bloemenveld
5000 m2 aan bloemen en kruiden waar vlinders, bijen en andere insecten hun gang kunnen gaan. Daar gaan de kinderen van groep 5 en 6 van basisschool Ondersteboven voor zorgen. Zij gaan op maandag 18 juni twee percelen op Westbroek in Geulle inzaaien. Een mooie kans voor de natuur!

Kans

De gemeente Meerssen heeft in 2017 via de landelijke uitkoopregeling hoogspanningsmasten twee percelen op Westbroek in Geulle gekocht. Het kabinet heeft deze regeling ingevoerd voor mensen die onder hoogspanningslijnen wonen. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor verkoop van hun woning aan de gemeente.

Inmiddels zijn de woningen op deze percelen gesloopt. In eerste instantie was het plan om hier gras te zaaien. Dit zou echter een gemiste kans zijn. In de gemeente Meerssen wordt al geruime tijd aandacht besteed aan het behoud van insecten met bijvoorbeeld de bijenhotels en de vlindertuin. Daarom worden de percelen met bij- en vlindervriendelijk zaaisel ingezaaid. Basisschool Ondersteboven helpt hier graag een handje bij.

Start

De kinderen van groep 5 en 6 van basisschool Ondersteboven verzamelen om 12.30 bij Westbroek 45 en 47. Voordat ze beginnen met het inzaaien krijgen zij uitleg van IVN-Ulestraten en Stefan Kools van The Butterfly House. Omwonenden zijn uitgenodigd en ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. 5000 m2 is een enorme oppervlakte, dus iedereen mag meehelpen. Wethouder Paul Sanders is eveneens aanwezig en ziet de inzaaiactie als startmoment om met de omwonenden in gesprek te gaan over de invulling van de twee percelen: "We zijn erg benieuwd naar de ideeën van de mensen die hier in de buurt wonen. Wat ons betreft komen er geen nieuwe huizen te staan." Na de inzaaiactie wordt het in ieder geval voorlopig een paradijs voor bijen en vlinders.

Informatie

Neem contact op met het gemeentelijke Klant Contact Centrum (KCC), tel. 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.  Meer informatie over de uitkoopregeling hoogspanningsmasten treft u aan op de website van de Rijksoverheid.