Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht Basisschool Franciscus bestaat 50 jaar

Gepubliceerd op: 27 augustus 2018 13:30

Basisschool Franciscus 50 jaar
Basisschool Franciscus in Bunde viert dit jaar feest! De school bestaat namelijk 50 jaar. Vijftig jaar geleden opende de school voor het eerst zijn deuren. Toen nog als lagere school Sint Franciscus. Tien jaar geleden is er een nieuwe school gebouwd. Ook het onderwijs is door de jaren heen veranderd tot de school die wij vandaag de dag kennen.

Feestelijke eerste schoolweek

Dit bijzondere jubileum liet de school natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Een werkgroep bestaande uit directie, medewerkers en ouders zijn maanden druk in de weer geweest om een programma samen te stellen voor de eerste schoolweek. Zo was maandag de kunstdag, dinsdag de muziek- en theaterdag, woensdag de sportdag (voor de groepen 3 t/m 8), donderdag wetenschap- en techniekdag en op vrijdag werd afgesloten met een 'Bunde-in-dag'. Naast de activiteiten voor de leerlingen vond er op woensdagmiddag een re√ľnie plaats voor oud-medewerkers.

Opening door de burgemeester

Voor deze feestelijke week waren ook burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz en wethouder Onderwijs Marly Heusschen uitgenodigd. De burgemeester was op maandagochtend aanwezig bij de opening. Een groepje leerlingen begon de opening met een mooie dans. Daarna was het de beurt aan (adjunct-directeur) Peter Cabo om een lied te zingen. De burgemeester hees vervolgens samen met drie jarige kinderen uit groep 1 de vlag. Hiermee was de feestweek officieel geopend! Tot slot konden de ouders nog genieten van een confettidouche van de burgemeester en alle klassen.

Basisschool Franciscus 50 jaar
Sluiting door wethouder Heusschen

Kinderen en ouders konden op vrijdagmiddag het laatste uur genieten van een spetterend optreden van de Droomband. Er werd gezongen en gedanst. Hierna werd de feestweek officieel afgesloten door directeur Ron Winkens, voorzitter college van bestuur van schoolbestuur INNOVO Bert Nelissen en wethouder Marly Heusschen. De wethouder sprak in haar korte toespraak haar waardering uit voor de werkgroep die deze feestweek had georganiseerd. Ook de (belangeloze) inzet en hulp van bedrijven uit de gemeente Meerssen verdient een pluim.

Basisschool Franciscus