Nieuwsbericht Attentie, buurtpreventie!

Publicatiedatum: 19 februari 2016 13.50 uur

Op dit moment zijn er binnen de gemeente Meerssen zeven buurtpreventieteams werkzaam. Doel van een buurtpreventieteam is het creëren van een veiliger gevoel in de buurt door samen alert te zijn op vreemde situaties. Denk hierbij aan onbekende personen die zich verdacht gedragen in de buurt van woningen, winkels enz. In verdachte situaties kunnen de bewoners elkaar met een buurt-app waarschuwen. Alle buurtpreventieteams binnen de gemeente Meerssen werken met een dergelijke app.

Buurtpreventie is een burgerinitiatief en de verantwoordelijkheid voor de organisatie en het beheer van de buurt-app ligt bij de deelnemers aan de buurt-app. Waar nodig zal de gemeente Meerssen een en ander faciliteren. Denk hierbij aan het beschikbaar stellen of huren van vergaderruimten en de aanschaf van de buurtpreventie waarschuwingsborden.

Deelnemen aan de buurtpreventieteams

De buurtpreventieteams zijn nog volop in ontwikkeling. Op verzoek van de buurtpreventieteams publiceert de gemeente Meerssen de zeven verschillende teams met bijbehorende contactpersonen. Wilt u ook graag deelnemen aan het buurtpreventieteam in uw buurt en/of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de betreffende contactpersoon.

Buurtpreventieteams en contactpersonen

  1. Buurtpreventieteam 'Proostenbuurt': proostenbuurtmeerssen@gmail.com
  2. Buurtpreventieteam 'Blockhuijsstraat buurtjes': mokum0508@home.nl
  3. Buurtpreventieteam 'Court Pendustraat en omgeving': p.michalides@kpnplanet.nl
  4. Buurtpreventieteam 'Geulle Boven en Beneden': tis@home.nl
  5. Buurtpreventieteam 'Bunde Centrum': expowhatsapp@gmail.com 
  6. Buurtpreventieteam 'Rothem': buurtpreventierothem@ziggo.nl
  7. Buurtpreventieteam 'Sjietecoven': pramakers@ziggo.nl

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met Beleidsmedewerker Openbare Orde en Veiligheid, telefoon 14 043. E-mail: info@meerssen.nl.