Nieuwsbericht Applaus voor bewoners tijdens afscheid Consortium Grensmaas van Geulle a/d Maas

Publicatiedatum: 16 juni 2016 11.20 uur

Uit: Nieuwsbrief Consortium Grensmaas, juni 2016

Consortium Grensmaas heeft officieel afscheid genomen van de werklocatie Geulle aan de Maas/Voulwames. Samen met Waterschap Roer en Overmaas werd er eerst een kort officieel programma afgewerkt. Vervolgens werd er informeel samen met de inwoners teruggeblikt en vooruit gekeken.

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz van Meerssen, voorzitter Jan Schrijen van Roer en Overmaas en directeur Kees van der Veeken hielden korte toespraakjes. Van der Veeken verklaarde dat Geulle aan de Maas voor hem een wel heel bijzondere locatie is. Na aanvankelijke weerstand tegen de grindtransporten nabij het dorp, groeide de samenwerking met de inwoners. Veel omwonenden bieden zich nu aan als ambassadeur van het project. ,,Daarom wil ik deze keer graag voor de inwoners applaudisseren", zo sloot Van der Veeken af.

De directeur van het Consortium onthulde samen met Jan Schrijen een infobord over de Grensmaaslocatie Geulle aan de Maas. Ook waren er onthullingen van een grenspaal, het nieuwe zitmeubilair bij het fiets- en voetveer en het verplaatste kunstwerk van de haan van Geulle.

Consortium Grensmaas is van 2012 tot 2015 aan het werk geweest in Geulle aan de Maas/Voulwames. De rivier heeft er veel meer ruimte gekregen en ten noorden van het dorp is een nieuw natuurgebied ontstaan. De inwoners houden het nu droog bij hoogwaters zoals in 1993 en 1995. Ook  in Geulle aan de Maas zijn die werkzaamheden gefinancierd door de winning van zand en grind. Roer en Overmaas heeft de werkzaamheden afgesloten met versterking van de kades.

Burgemeester Mirjam Clermonts van Meerssen aan het werk na de onthulling van de grenspaal

Burgemeester Mirjam Clermonts-Aretz van Meerssen aan het werk na de onthulling van de grenspaal