Nieuwsbericht Amstel Gold Race weekend 16-17 april 2016

Publicatiedatum: 29 maart 2016 11.40 uur

In het weekend van 16 en 17 april vindt wederom het Amstel Gold Race weekend plaats. Zaterdag 16 april 2016 zullen weer 15.000 fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland deelnemen aan de 15e Toerversie van de Amstel Gold Race. De deelnemers zullen door middel van verschillende routes door Zuid-Limburg fietsen. Diverse routes zullen ook bij u in de buurt langskomen. Het kan dus drukker op de weg zijn dan normaal. De fietsliefhebbers moeten zich te allen tijde aan de reguliere verkeersregels houden. Hierop wordt ook gecontroleerd door diverse verkeersregelaars, politie en natuurlijk de organisatie zelf. 

Amstel Gold Race
Wielerklassieker Amstel Gold Race

Zondag 17 april 2016 vindt de 51e editie van de bekende wielerklassieker 'Amstel Gold Race plaats. Het parcours van deze wedstrijd komt ook door de gemeente Meerssen. Omstreeks 10.22 uur komt de wielerkaravaan bij Bunde onze gemeente binnen. Ze rijden dan de volgende route: Meerssenhovenweg, Maastrichterlaan, Brommelen, Oostbroek, Hulserstraat, Processieweg, Slingerberg, Hussenbergstraat, Cruisboomveld en dan richting de gemeente Beek. Rond 10.45 uur komt het peloton een tweede maal de gemeente Meerssen binnen via Ulestraten. De route is dan als volgt: Pastoor van Eysstraat, Sint Catharinastraat, Humcoverstraat, Op de Beukel, beklimming Lange Raarberg en Raar.

Om een optimale veiligheid te waarborgen tijdens de duur van de doorkomst(en) vraagt de organisatie aandacht voor de volgende punten:

  • Laat s.v.p. geen huisdieren loslopen in de omgeving van het parcours.
  • Wees attent op spelende kinderen.
  • Laat geen voertuigen geparkeerd staan op het parcours.
  • Mocht u onverhoopt, met welk vervoermiddel dan ook, op het parcours terecht komen, neem dan altijd de door de renners te volgen richting. Blijf achter de renners, neem afstand in acht, matig uw snelheid en verlaat het parcours zo vlug mogelijk op het eerstvolgende kruispunt.
  • Als een groep renners nadert, stop dan onmiddellijk en wijk uit naar de zijkant van de weg.
  • Volg s.v.p. de richtlijnen die u op de kruispunten door politie, bevoegde personen of  verkeersregelaars worden gegeven.

Informatie

Voor een uitgebreide routebeschrijving en een doorkomsttijdentabel kunt u terecht op www.amstelgoldrace.nl