Gemeente Meerssen | Allerlei activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Allerlei activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 25 mei 2023 16:35

Koffiemoment
Start extra koffiemoment vanaf vrijdag 2 juni

Elke maandagmiddag van 14.00-16.00 uur is er in onze bibliotheek een goedbezocht koffiemoment. Goed nieuws, op verzoek starten we een tweede koffiemoment op vrijdagochtend. Vanaf vrijdag 2 juni is iedereen welkom tussen 11.00-12.00 uur in het leescafé. Gastvrouwen Thera en Suzanne staan klaar met een kopje koffie of thee, met natuurlijk iets lekkers erbij.

Een moment van ontspanning, een praatje, ontmoeting of bijvoorbeeld met de krant of een tijdschrift. Iedereen is welkom, ook niet-leden. Je hoeft je niet aan te melden. Wij zorgen voor gratis koffie en thee. Kom gerust langs tijdens dit sociaal moment.

Wanneer: elke vrijdag van 11.00-12.00 uur.
Waar: in de bibliotheek. Vrije inloop voor iedereen. Gratis

Financieel spreekuur
Open financieel spreekuur

Heb je vragen over geld? Maak je je zorgen over geld? Je kind wordt bijvoorbeeld 18 jaar, wat moet je allemaal regelen? Verlies je je baan of heb je vragen over de stijgende prijzen zoals de energie? Door de zorgen die jij je maakt over geld, lukt het soms niet meer om vooruit te kijken. Gun jezelf weer rust en vooruitzicht. Kom naar het open spreekuur in de bibliotheek. Elke 1e donderdag van de maand, tussen 13.00-16.00 uur, kun je terecht met vragen. Wacht niet en kom in actie!

Natuurlijk ben je ook welkom met andere vragen over geldzaken. Bijvoorbeeld als je met pensioen gaat of als je gaat samenwonen. Heb je vragen over Toeslagen of schulden. Krijg je als ondernemer niet meer voldoende opdrachten. Kom langs! Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Wanneer: donderdag 1 juni en 6 juli.
Het spreekuur is elke 1e donderdag van de maand van 13.00-16.00 uur.
Waar: in de bibliotheek. Vrije inloop voor iedereen. Gratis!

Voorlezen op schoot
Voorlezen op schoot| Voor ouders & kids (2-4jr) 

Zaterdag 3 juni is het landelijke BoekStartdag. BoekStart stimuleert lezen met baby's, dreumesen en peuters. Samen lezen schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling. Voorleesconsulent Petra leest voor aan ouders met kinderen van 2 t/m 4 jaar. Kinderen mogen een knuffeldier meenemen. Voel je welkom met je kleine en geniet van dit gezellige moment samen.

Wanneer: zaterdag 3 jun van 11.00-12.00 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411. Gratis!

Lezing
Lezing 'Tijd voor biodiversiteit'  door Ignace Schops

Klimaatverandering, biodiversiteitsverlies, oorlog, mislukte oogsten.. Als het niet goed gaat met de planeet, gaat het niet goed met onszelf. En omgekeerd! Vijftig procent van de wereldeconomie is afhankelijk van natuurlijke ecosystemen. In het globale zuiden bedraagt deze afhankelijkheid zelfs 80 procent. In deze lezing staat Ignace Schops stil bij hoe we een duurzame toekomst kunnen geven aan de toekomstige generaties en bij wat kunnen we zelf doen. Het is hoog tijd om zichtbaar te maken wat onzichtbaar lijkt en de verdere ineenstorting van onze planeet stop te zetten. Hoog tijd voor biodiversiteit!

Ignace Schops is een Belgische natuurbeschermer en directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland (RLKM), voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en voormalig president van de EUROPARC Federation, het grootste netwerk voor natuur in Europa. Schops kreeg in 2008 de Goldman Environmental Prize, beter bekend als de Groene Nobelprijs. Schops is auteur van het succesvolle boek 'Gered door de Boomkikker, een grote toekomst voor mens en natuur' (2022).

De lezing wordt gratis aangeboden i.s.m. Stichting Duurzaam Meerssen.

Wanneer: dinsdag 6 juni van 20.00-22.00 uur.
Waar: Connect5 Meerssen (Markt 5).
Reserveer je gratis online ticket via www.bibliotheekmeerssen.nl.