Gemeente Meerssen | Afvalkalender gaat digitaal

Nieuwsbericht Afvalkalender gaat digitaal

Gepubliceerd op: 11 november 2021 10:25

Milieu App
Vanaf december 2021 wordt de afvalkalender niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. De afvalkalender is beschikbaar in de Milieu App of via www.besteuitafval.nl.

Voordelen van de Milieu App

  • Persoonlijke afvalinformatie op basis van postcode en huisnummer
  • Actuele informatie beschikbaar in geval van wijzigingen in ophaalroutes
  • Afvalkalender met alarminstelling: u ontvangt een melding vóór de ophaaldag
  • Digitale afvalpas voor toegang tot milieuparken
  • Afvalscheidingswijzer

Download de Milieu App op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Waarom geen papieren afvalkalender meer?

Veel huishoudens maken al gebruik van de digitale kalender in de Milieu app of op www.besteuitafval.nl. Hierdoor worden veel kalenders onnodig verstuurd. Door de kalender niet meer af te drukken en te versturen wordt bespaard op papier en CO2-uitstoot.

Wat ook bijdraagt aan een beter milieu is de afvalscheidingswijzer die in de app verwerkt is. Bij twijfel over afval kan altijd worden opgezocht wat in welke bak of zak thuishoort. Dit draagt bij aan het goed scheiden van afval.

Verder vindt de Gemeente het belangrijk om afvalinzameling goed te organiseren en inwoners hierover optimaal te informeren. In de Milieu App kunt u instellen dat u een melding ontvangt vóór de ophaaldag. Met dit handige hulpmiddel staat het afval altijd op tijd aan de straat. Via de app kunt u ook op elk moment eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender inzien. U ontvangt dan ook pushberichten over eventuele wijzigingen door omstandigheden (bijv. feestdagen of het weer). Hierin voorziet de afgedrukte versie van de afvalkalender niet.

Afvalkalender op www.besteuitafval.nl

U kunt de afvalkalender ook zelf op postcode vinden en printen via de website www.besteuitafval.nl. De afvalkalender 2022 vindt u vanaf 1 december op deze website. 

Geen smartphone? Kunt u niet printen?

Als u zelf niet kunt printen, neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 043. In het telefoonmenu kiest u voor optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U wordt dan doorgeschakeld naar het centrale telefoonnummer van Rd4. Zij verzorgen voor de gemeente Meerssen de afvalkalender en de Milieu App.

Of bel rechtstreeks met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100.