Gemeente Meerssen | Afvalkalender 2022

Nieuwsbericht Afvalkalender 2022

Gepubliceerd op: 03 januari 2022 09:30

Milieu App
De Afvalkalender 2022 vindt u sinds 1 december op www.besteuitafval.nl en in de Milieu App. De afvalkalender wordt niet meer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Meerssen. 

Afvalkalender op www.besteuitafval.nl

U kunt de afvalkalender ook zelf op postcode vinden en printen via de website www.besteuitafval.nl. U vindt de Afvalkalender als volgt: 

  • Ga naar www.besteuitafval.nl
  • Kies voor de button ‘Afvalkalender’
  • Vul uw postcode en huisnummer 
  • U kunt vervolgens uw persoonlijke afvalkalender downloaden of printen 

Voordelen van de Milieu App

  • Persoonlijke afvalinformatie op basis van postcode en huisnummer
  • Actuele informatie beschikbaar in geval van wijzigingen in ophaalroutes
  • Afvalkalender met alarminstelling: u ontvangt een melding vóór de ophaaldag
  • Digitale afvalpas voor toegang tot milieuparken
  • Afvalscheidingswijzer

Download de Milieu App op uw smartphone via de App-store (IOS) of Google Play-Store (Android).

Waarom geen papieren afvalkalender meer?

Veel huishoudens maken al gebruik van de digitale kalender in de Milieu app of op www.besteuitafval.nl. Hierdoor worden veel kalenders onnodig verstuurd. Door de kalender niet meer af te drukken en te versturen wordt bespaard op papier en CO2-uitstoot.

Wat ook bijdraagt aan een beter milieu is de afvalscheidingswijzer die in de app verwerkt is. Bij twijfel over afval kan altijd worden opgezocht wat in welke bak of zak thuishoort. Dit draagt bij aan het goed scheiden van afval.

Verder vindt de Gemeente het belangrijk om afvalinzameling goed te organiseren en inwoners hierover optimaal te informeren. In de Milieu App kunt u instellen dat u een melding ontvangt vóór de ophaaldag. Met dit handige hulpmiddel staat het afval altijd op tijd aan de straat. Via de app kunt u ook op elk moment eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender inzien. U ontvangt dan ook pushberichten over eventuele wijzigingen door omstandigheden (bijv. feestdagen of het weer). Hierin voorziet de afgedrukte versie van de afvalkalender niet.

Geen smartphone? Kunt u niet printen?

Als u zelf niet kunt printen, neem dan telefonisch contact op met de gemeente via 14 043. In het telefoonmenu kiest u voor optie 4 'geprinte afvalkalender aanvragen'. U wordt dan doorgeschakeld naar het centrale telefoonnummer van Rd4. Zij verzorgen voor de gemeente Meerssen de afvalkalender en de Milieu App. 

Of bel rechtstreeks met Rd4 via telefoonnummer 045-5437100. U ontvangt dan in de loop van december alsnog een papieren kalender in de brievenbus.