Nieuwsbericht Aftrap 7-dagen water challenge door Juvat Westendorp!

Publicatiedatum: 18 april 2018 13.30 uur

water challenge
Op woensdag 18 april 2018 is met alle brugklassers in het Heuvelland de 7-dagen waterchallenge gestart. Juvat Westendorp daagt als nationale JOGG-ambassadeur alle VO-leerlingen uit om vanaf de 18e zeven achtereenvolgende dagen water te drinken in plaats van gezoete dranken. Juvat Westendorp maakte tijdens deze Waterchallenge KICK-OFF een tour langs de drie VO-scholen van het Heuvelland. Hij startte in Meerssen op het Stella Maris college waar hij verwelkomt werd door wethouder Berry van Rijswijk. Samen met de leerlingen wordt dan het officiële startsein voor de school gegeven met aansluitend een danceworkshop waarin Juvat de brugklassers de nieuwste dancemoves aanleert.

Start in Meerssen

De kick-off startte om 10 uur in Meerssen op het Stella Maris college. Wethouder Berry van Rijswijk mocht de kick-off openen met een kort woordje. Er waren ongeveer 260 brugklas leerlingen aanwezig. De wethouder vertelde hoe belangrijk het is om water te drinken. Hij dankte de partners van JOGG - WML, Rabobank, zwemparadijs Mosaqua en Rovi Sport Meerssen - voor hun hulp en bijdrage. Na het officiële moment van de ondertekening van de samenwerking, verwelkomde de wethouder Juvat op het podium. 'Om het beste uit jezelf te kunnen halen moet je gezond leven' was de boodschap die hij de leerlingen mee gaf. En dat Juvat zelf gezond leeft was duidelijk, want wat een energie! Hij heeft de leerlingen 45 minuten lang stevig laten bewegen!

De 7-dagen waterchallenge!

Jongeren krijgen per jaar gemiddeld 6 kilo suiker binnen door het drinken van gezoete dranken. Door deze challenge worden jongeren uitgedaagd hierin verandering te brengen en zullen ze ervaren hoe lekker water kan zijn. Water drinken moet heel normaal gaan worden. Tijdens de aftrap van de 7-dagenwaterchallenge krijgen alle brugklassers een Dopper van de Rabobank. In deze Dopper zit naast informatie over de challenge ook een gratis entree bewijs voor subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Hier kunnen leerlingen in de meivakantie de waterchallenge afsluiten met een frisse duik. Zowel Rabobank als Mosaqua hebben zich als partner verbonden aan JOGG Heuvelland en ondersteunen verschillende initiatieven binnen deze aanpak

Achtergrondinfo Jongeren Op Gezond Gewicht

JOGG is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Sinds april 2016 zijn de gemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals en Valkenburg gestart met de 'Jongeren Op Gezond Gewicht' (JOGG)- aanpak. Deze gemeenten werken samen onder de naam JOGG Heuvelland voor een periode van drie jaar (tot april 2019). Dit regionale JOGG samenwerkingsverband is uniek voor Limburg.