Terug
Snelzoeken

Nieuwsbericht ADV Limburg is er voor iedereen

Gepubliceerd op: 06 februari 2019 14:25

ADV
Discriminatie en ongelijke behandeling kan iedereen overkomen. Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg) signaleert, voorkomt en bestrijdt discriminatie en ongelijke behandeling in de provincie Limburg. Zij realiseren dit door namens 29 Limburgse gemeenten de taken uit de Wet Gemeentelijke Antidiscriminatie voorzieningen uit te voeren.

Waarvoor kan ik bij ADV terecht?

U kunt bij ADV Limburg kosteloos meldingen maken van (een vermoeden van) discriminatie of ongelijke behandeling. ADV Limburg pakt elke melding deskundig op. We lossen zaken op waar dat kan en verwijzen door als dat nodig is. Ook bij twijfels of als u vragen heeft over het onderwerp discriminatie, kunt u contact opnemen.

Preventie

Naast het registreren en behandelen van discriminatiemeldingen, werkt ADV Limburg ook aan het voorkómen van discriminatie, via preventie en voorlichtingsactiviteiten. Op school, op het werk, in het verenigingsleven of ergens anders.

Meer informatie

ADV Limburg werkt als onafhankelijk meldpunt en expertisecentrum, in opdracht van de bij haar aangesloten Limburgse gemeenten. Wilt u meer informatie? Raadpleeg dan de internetpagina: https://www.advlimburg.nl/.

Wilt u als organisatie ook in actie komen tegen discrimatie? Kijk op www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl.