Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen: inloop computercursussen en lezing

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen: inloop computercursussen en lezing

Gepubliceerd op: 20 januari 2023 10:45

Computercursussen
Inloopuur computercursussen 

Computer Doe- en Leercentrum (CDL) heeft als doel om iedereen bij het gebruik van computers op weg te helpen. CDL verzorgt in de bibliotheek cursussen in kleine groepen. Woensdag 25 januari van 10.30 tot 11.30 uur is iedereen welkom met vragen over computercursussen tijdens het gratis inloopmoment van CDL in de bibliotheek.

CDL biedt o.a. de volgende cursussen aan: basiscursus Windows (8 lessen | € 80,-), Facebook (2 lessen | € 20,-), fotoboek maken (4 lessen | € 40,-), verkopen via internet (5 lessen, € 50,-) en digitale nalatenschap (2 lessen | € 20,-). Interesse of vragen over een cursus? Loop binnen op 25 januari om 10.30 uur of meld je aan via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Lezing
Lezing Man, Bier & Stad: 
Gerard Heineken, z'n brouwerij en een stad die openbreekt 

Annejet van der Zijl schreef een biografie over Gerard Heineken. Deze levensbeschrijving is het startpunt voor een lezing over een bijzonder mens, een bijzondere stad en helder bier. Wat maakte dat een Amsterdamse brouwerij kon uitgroeien tot een wereldwijde organisatie? De visie van Gerard Heineken, zijn zakentalent en een expanderende stad liggen ten grondslag aan dit succes.

In de lezing komen de stadsontwikkeling van Amsterdam in de tweede helft van de 19e en het begin 20e eeuw aan bod, het bijzondere leven van Gerard Heineken en zullen we het natuurlijk hebben over zijn bier. De lezing wordt verzorgd door Dr. Liesbeth Vonhögen-Geertsema, neerlandica en cultuurwetenschapper.

 Wanneer: maandag 6 februari, 20.00 uur.
Waar: Synagoge Meerssen.
Entree incl. drankje: € 6,- voor leden en € 7,50 voor niet-leden.
Aanmelden via www.bibliotheekmeerssen.nl