Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen: infomoment Meer Vitaal, lezing en juridisch spreekuur

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen: infomoment Meer Vitaal, lezing en juridisch spreekuur

Gepubliceerd op: 05 mei 2023 10:30

Meer vitaal
Infomoment 'Meer Vitaal' op 8 mei

Tijdens het wekelijks koffiemoment op maandagmiddag 8 mei vertelt Anita Verstappen over de stappen die je kunt nemen om letterlijk én figuurlijk meer in beweging te komen. Aan bod komen Positieve Gezondheid, het platform Meer Vitaal en de verschillende activiteiten. Wil jij graag meer weten over bewegen, vitaal (ouder) worden en de mogelijkheden in gemeente Meerssen? Kom naar deze infomiddag. Uiteraard is er genoeg tijd voor het stellen van vragen. Wij zorgen voor koffie met iets lekkers.

Wanneer: maandag 8 mei van 14.30-16.00 uur.
Waar: in de bibliotheek. Gratis.
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Ongetitelde afbeelding, 05-05-2023 10:37:16
Lezing 'Wat is Dutch Design?' 

Sinds de jaren '8o is Dutch Design een internationaal bekend fenomeen. Zelfs buitenlandse ontwerpers nemen deze esthetiek over en worden 'Dutch designers' genoemd. Hella Jongerius, Maarten Baas, Marcel Wanders, Jurgen Bey, Richard Hutten, Piet Hein Eek, Hester van Eeghen en collectieven als Droog en Moooi staan met hun experimentele, innovatieve, onconventionele en humoristische ontwerpen aan de wieg hiervan. Wat is Dutch Design nu eigenlijk? Ineke Beeling is kunsthistoricus en verzorgt de lezing. Zij is gespecialiseerd in historische interieurs en adviseur voor restauraties, reconstructies en herinrichtingen van monumenten.

Wanneer: maandag 8 mei om 19.30 uur.
Waar: Synagoge Meerssen.
Entree incl. drankje: € 7,50 leden en € 8,50 niet-leden.
Reserveer een online ticket via www.bibliotheekmeerssen.nl

Juridisch advies
Juridisch spreekuur 

Heb je juridisch advies nodig? Tijdens het spreekuur op vrijdag 12 mei kun je terecht voor een gratis advies in de bibliotheek. Advocaat mr. Rascha Reijnen geeft je inzicht in jouw rechtspositie, geeft advies over hoe te handelen en geeft je een inschatting van de kosten die je daaraan kwijt zou zijn.

Wanneer: vrijdag 12 mei en 2 juni.
Het spreekuur is elke eerste vrijdag van de maand van 10.30-11.30 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Vooraf aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.