Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 04 november 2022 10:45

Josje Smeets
Gelukslezing | 'Happy in 100 dagen' | Door Josje Smeets 

Vrijdagavond 25 november zal gelukspsycholoog Josje Smeets ons een kijkje geven in de wereld van de positieve psychologie. Ze vertelt kort over haar carrière, maar legt vooral nadruk op het geven van een gelukslezing. Op inspirerende en motiverende wijze zal Josje ons uitleggen hoe we meer geluk kunnen bereiken in ons leven, werk of studie.

Ze geeft informatie over ons brein (op welke knopjes kun je drukken om een geluksgevoel te ervaren) en daagt het publiek uit om een aantal geluksbevorderaars gelijk toe te passen in de praktijk. Natuurlijk legt ze ook de link naar haar boek 'Happy in 100 dagen'. Indien gewenst kan haar boek na de lezing worden aangeschaft. Aan het eind van de avond ga je met hernieuwde energie en een rugzak vol gelukstips naar huis. 

Josje Smeets is gelukspsycholoog en eigenaar van psychologisch adviesbureau HelloBetty. Daarnaast is ze spreker, theatermaker, trainer en auteur van het boek 'Happy in 100 dagen' (2020). Zij werkt bij bedrijven om het geluksgehalte van de medewerkers hoog te houden. Bovenal is ze tevens oud-leerling van het Stella Maris College.

Vrijdag 25 november om 20.00 uur.
Waar: Synagoge Meerssen.
Entree: € 5,- leden Meerssen, € 7,50 niet-leden en gratis voor Vrienden van de Bibliotheek Meerssen.
Aanmelden via www.bibliotheekmeerssen.nl

Voorleesexpress
Vrijwilligers Voorleesexpress gevraagd

Houd jij van voorlezen en vind je het leuk om samen met kinderen en hun ouders met taal bezig te zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor de VoorleesExpress in de gemeente Meerssen zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die samen met een kind én de ouders aan de slag gaan met taal.

De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen. Een half jaar lang komt een vrijwilliger bij hen thuis om bezig te zijn met #taal. De vrijwilliger leest voor, speelt taalspelletjes en verkent samen met het gezin onze bibliotheek. De vrijwilliger helpt de ouders om taal en leesplezier een vaste plek te geven in het gezin. Wil jij als vrijwilliger van de VoorleesExpress het verschil maken voor een kind in jouw omgeving?

Aanmelden en meer informatie vind je op www.voorleesexpress.nl/locatie/meerssen.