Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 28 oktober 2022 13:30

Voorlezen en vlaai voor Senioren

Op maandag 31 oktober verzorgt de bibliotheek weer een gezellig voorleesmoment voor senioren. Het voorlezen van een mooi verhaal geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten of herinneringen op te halen. Voel je van harte welkom om aan te schuiven in ons leescafé, wij zorgen voor koffie en vlaai! Vergeet je niet aan te melden via 043-3642411 of info@bibliotheekmeerssen.nl want vol is vol.

Wanneer: maandag 31 oktober van 14.30-16.00 uur.
Waar: in de bibliotheek. Entree: gratis, ook voor niet-leden.

Lezing bieb
Lezing '(Proef) De smaak van de 16e en 17e eeur' | Marleen Willebrands 

Koken 'wat de grond schaft' en biodiversiteit 'avant la lettre'. Kookkunst, kooktechnieken en tafelgewoonten aan de hand van culinaire bestsellers uit de 16e en 17e eeuw. Marleen Willebrands verzorgt een tweedelige lezing voor liefhebbers van koken en geschiedenis. Met recepten om thuis na te koken én een kleine proeverij.

Marleen Willebrands is opgeleid als diëtiste en studeerde daarna oudere Nederlandse letterkunde. Zij is gespecialiseerd in culinaire geschiedenis. Met 'Het excellente kookboek' van dr. Carolus Battus uit 1593 won zij de Gerrit Komrijprijs en de prestigieuze Joop Witteveenprijs. Het recent uitgekomen vervolg 'De verstandige kock. Proef de smaak van de 17de eeuw' gaat over de 17e eeuw. 

Wanneer: maandag 7 & 14 november om 19.30 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Entree: € 22,- (leden) en € 27- (niet-leden).
Aanmelden via www.bibliotheekmeerssen.nl.