Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 23 september 2022 11:30

Basiliek
Lezing basilieken en kathedralen in Nederland

Hugo Kolstee verzorgt donderdag 29 september een lezing naar aanleiding van zijn boek 'Alle kathedralen en basilieken van Nederland' in de Synagoge in Meerssen. Het boek beschrijft alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken in Nederland. Tijdens de lezing is er aandacht voor de kathedraal en basilieken in Limburg en in het bijzonder voor de basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen.

Hugo Kolstee (1942) studeerde enige jaren bouwkunde en daarna geneeskunde. Hij werkte als arts in en buiten Nederland. Toen hij bij 'toeval' in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open. Vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis besloot hij ze allemaal te bezoeken en te beschrijven.

Wanneer: donderdag 29 september om 20.00 uur.
Waar: Synagoge Meerssen (niet-rolstoeltoegankelijk).
Entree incl. drankje: gratis voor Vrienden van, € 5,00 (biebleden), € 7,50 (niet-leden).
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Lisa Weeda
Schrijversbezoek Lisa Weeda | Oekraïense familiehistorie 

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver (1989), literair programmamaker en virtual reality regisseur. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. 'Aleksandra' (2021) is haar eerste roman en daarmee is zij genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2022. Dit jaar werd Weeda al verkozen tot literair talent door de Volkskrant.

Jet van Aalst gaat in gesprek met Lisa Weeda o.a. over haar boek 'Aleksandra', het boek over haar gelijknamige Oekraïense grootmoeder. 'Aleksandra' is het verhaal van een familie tussen Oost en West die maar niet loskomt van een gebied dat nooit rust lijkt te vinden. Lisa Weeda vond de vorm en de stem om dit indringende verhaal op een grandioze manier te vertellen. Het boek was al gepubliceerd vóór de oorlog in Oekraïne uitbrak en de afgelopen maanden een bestseller. Tijdens de avond is het mogelijk om een boek te laten signeren.

Wanneer: vrijdag 7 oktober om 20.00 uur.
Waar: Stella Maris College Meerssen.
Entree: gratis voor Vrienden van en leerlingen SMC, € 7,50 voor biebleden van Meerssen, € 10,- voor niet-leden.
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Sprookjesmiddag
Sprookjesmiddag | 'En we lezen nog lang en gelukkig' 

Kom jij ook meegenieten van mooie sprookjes? Speciaal voor kinderen van groep 1 t/m 4 staat er elke maand een ander sprookje centraal. Na het sprookjesverhaal volgt een gezellige activiteit zoals knutselen, dansen, bewegen of toneelspelen. Deze maand is de 'Week tegen Pesten'. Assepoester wordt ook gepest door haar stieffamilie, vandaar dat dit het sprookje van de maand is.

Graag vooraf aanmelden en vergeet niet om van thuis een oude pump mee te nemen (vraag evt. oma, de buren of de kringloop). Neem gerust leuke versiersels mee en natuurlijk mag je ook verkleed komen als (een typetje uit) Assepoester! Jongere broertjes en zusjes zijn welkom.

Wanneer: woensdag 28 september van 15.00-16.30 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Wie: kids en ouders van groep 1 t/m 4 (4-8jr).
Gratis! Aanmelden via www.bibliotheekmeerssen.nl