Gemeente Meerssen | Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Nieuwsbericht Activiteiten van Bibliotheek Meerssen

Gepubliceerd op: 16 september 2022 09:05

Basiliek
Lezing | Basilieken en kathedralen in Nederland

Hugo Kolstee verzorgt donderdag 29 september een lezing naar aanleiding van zijn boek 'Alle kathedralen en basilieken van Nederland' in de Synagoge in Meerssen. Het boek beschrijft alle zeven kathedralen en vijfentwintig basilieken in Nederland. Tijdens de lezing is er aandacht voor de kathedraal en basilieken in Limburg en in het bijzonder voor de basiliek van het Heilig Sacrament in Meerssen.

Hugo Kolstee (1942) studeerde enige jaren bouwkunde en daarna geneeskunde. Hij werkte als arts in en buiten Nederland. Toen hij bij 'toeval' in een basiliek kwam, ging er een wereld voor hem open. Vanwege zijn interesse voor bouwkunde en geschiedenis besloot hij ze allemaal te bezoeken en te beschrijven. 

Wanneer: donderdag 29 sept om 20 uur.
Waar: Synagoge Meerssen (niet-rolstoeltoegankelijk).
Entree incl. drankje: gratis voor Vrienden van, € 5,00 (biebleden), € 7,50 (niet-leden).
Aanmelden via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Inloopuur
Inloopuur computercursussen  | Maandag 19 september

Computer Doe- en Leercentrum (CDL) heeft als doel om iedereen bij het gebruik van computers, tablets en smartphones op weg te helpen. CDL verzorgt in de bibliotheek cursussen in kleine groepen. Maandag 19 september tussen 14.00 en 16.00 uur is iedereen welkom met vragen over de najaarscursussen tijdens het gratis inloopmoment van CDL in de bibliotheek.

Dit najaar staan de volgende cursussen op het programma: basiscursus Windows (8 lessen | € 80,-), cursus tablet Android of IPad (4 lessen | € 40,-), Facebook (2 lessen | € 20,-), fotoboek maken (4 lessen | € 40,-), verkopen via internet (5 lessen, € 50,-) en digitale nalatenschap (2 lessen | € 20,-).

Interesse of vragen over een cursus? Loop binnen op 19 september of meld je aan via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411.

Ongetitelde afbeelding, 09-09-2022 09:04:40
Cursus 'Veilig online met DigiD'
Patiëntenportaal | 28 & 30 september

De overheid gaat digitaal. Jij ook? Steeds meer informatie en diensten van instanties, gemeenten en van de landelijke overheid zijn alleen nog digitaal te gebruiken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, verlenging van je rijbewijs, het gebruik van een DigiD of het patiëntenportaal. Vind je het moeilijk om met websites van de overheid te werken? De bibliotheek biedt de beginnerscursus 'Veilig online met DigiD' gratis aan. De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten. Een nieuw onderdeel van de cursus is het patiëntenportaal. Natuurlijk kunt u ook met vragen terecht. Graag tijdens de cursus meenemen: BSN, DigiD gebruikersnaam en wachtwoord, emailadres en wachtwoord.

Wanneer: woensdag 28 & vrijdag 30 september van 10-12 uur.
Waar: in de bibliotheek.
Aanmelden voor 23 september via info@bibliotheekmeerssen.nl of 043-3642411. Ook voor niet-leden. Gratis!